- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 184158 - 110/1
- وزن: 0.40kg
قصه نو ، انسان طراز نو
نویسنده: آلن رب گری یه
مترجم: محمدتقی غیاثی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 94
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
چند مقاله
آلن رُب گری یه ؛ نویسنده و فیلمساز فرانسوی و از مهمترین چهرههای جنبش ادبی و هنری رمان نو در دهه 1960 بود. وی از نظر فکری به فلاسفه آلمانی به ویژه هایدگر و سبک داستان پردازی کافکا گرایش داشت. روش او در بهره گیری از تلفیق واقعیت و رویا و در هم ریختن خط طولی زمان، نوشته های مارسل پروست را به یاد می آورد.
کتاب پیش رو با درآمدی بر قصه های آلن رب گری یه آغاز می شود و زندگینامه، پژوهشی در قصه ها (مداد پاک کن ها، حسادت، خانه میعاد و ...) و نظریات ادبی رب گری یه (پایان دوره قصه سنتی، درونمایه آثار نو، چند اصل باطل در خصوص قهرمان، داستان، محتوا و ... )، ویژگی های قصه نو ( پیروی از تحول دائمی، نقش انسان و جهان، درونگرایی محض، تعهد و ... )، زمان و توصیف در قصه امروز و از واقع گرایی تا واقعیت مطالب این اثر را تشکیل می دهند.
رمان نو جنبشی است که رهبر مشخصی ندارد، حتی گروه مشخص یا نشریه ای هم ندارد. عده ای رمان نویس فرانسوی با طرز فکرها و سن های متفاوت و روش کارهای خاص خود، همگی نیاز به تغییر و تحولی در ادبیات سنتی دیدند. شاید بعضی هاشان هم چندان برخوردی با هم نداشتند و اصلا ً دور هم جمع نمی شدند. سبک های کاری این ها با هم بسیار متفاوت بود و اگر برچسب رمان نو این ها را در یک دسته معرفی نمی کرد تفاوت ها آن قدر زیاد می شد که نمی توانستیم در یک دسته از آن ها اسم ببریم.
قالب کار این نویسندگان به شکل رمان بود نه داستان کوتاه یا شعر و امثال این ها. البته رمانی هم که می نوشتند با شکل سنتی رمان تفاوت های بسیاری داشت که بعدا ً بررسی می شود. و چرا نو؟ به قول رمون ژان در مقاله ای که رضا سید حسینی ترجمه کرده، صفت نو به خودی خود نه بهتر است از دیگر صفت ها نه بدتر.
اثر یک نویسنده ی سنتی مثل استاندال به همان اندازه ی اثر پروست هم در زمان خودش نو بوده. پس اگر اسم رمان نو نویس به گروهی در دهه ی 50 داده می شود باید علتش را در چیزهای خاص تری بررسی کرد.