دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

قرآن را چگونه شناختم ؛ متن کامل

قرآن را چگونه شناختم

نویسنده: کینت کریک
مترجم: ذبیح الله منصوری
مصحح: آیت الله نورالدین طالقانی
ناشر: ایرانیان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 340
اندازه کتاب: وزیری لب برگشته - سال انتشار: 1360 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو

 

مروری بر کتاب

این کتاب اثر با ارزش دانشمندی است که اگر گفته شود تمام عمر خود را صرف تحقیق د رمورد قرآن کرده ، سخنی به گزاف نگفته ایم .
در بین دانشمندان خودمان کسانی بودند که سالهای درازی از عمر خود را صرف تحقیق در مورد قرآن کردند و تفسیرهای گرانبها از خود باقی گذاشته اند ولی آنها همه مسلمان بودند اما کینت کریگ انگلیسی ، استاد دانشگاه کامبریج انگلستان که این کتاب را نوشته یک مسلمان نبود و نست تا اینکه تحصیل علم قرآن را از وظایف دینی خود بداند و عمر خویش را صرف تحقیق در قرآن بکند .

نویسنده در این کتاب ابتدا به بررسى و تشریح وضعیت عربهاى عربستان در قبل از اسلام پرداخته و با یک فرمول ساده وضعیت آنان را تشریح مى‌کند.به گفته وى اعراب قبل از اسلام فقط به سیر کردن شکم، ارضاى غریزۀ جنسى و در نهایت به جنگ مى‌اندیشیدند.

در بخشى دیگر نویسنده علت علاقمندى خود به قرآن را یادآور مى‌شود.به گفته وى قرآن داراى یک جاذبۀ مغناطیسى است که هر خواننده آشنا به زبان عربى را به ادامه تلاوت ترغیب مى‌کند و این جاذبه معلول عواملى چون ردیف کلمات قرآن، صرف و نحو عربى، سادگى کلمات قرآن، ابهت کلام قرآن و...است.نویسنده در ادامه لزوم پژوهش و تحقیق در مورد قرآن را یادآور شده و معتقد است قرآن کتابى جهانى است نه کتابى مختص مسلمانان، هرچند مسلمانان هم در معرفى و شناسانیدن قرآن تلاش چندانى نکرده‌اند.

به اعتقاد وى براى تحقیق در قرآن باید دو کار اساسى انجام پذیرد:
1-کرونولوژى آیات قرآن؛یعنى تعیین زمان دقیق نزول هریک از آیات قرآن
2-تعیین شأن نزول آیات و سور قرآن.

سایر موضوعاتى که در این کتاب به نحوى زیبا بدان پرداخته شده عبارتند از:
مباحث علم قرائت همچون تجوید
آداب قارى قرآن
معرفى قراء سبعه و راویان ایشان
و ...

همچنین مباحثى دربارۀ کلام قرآن که کلام خداست اما در قالب کلمات بشرى جاى گرفته است، مسأله حدوث و قدم قرآن، عقیده عارفان و صوفیان دربارۀ وحدت وجود و اختلاف عالمان روحانى اسلام در این زمینه با ایشان،جاودانگى قرآن براى تمام اعصار، حکمت وجود آیات متشابه در قرآن، مفهوم راسخ بودن در علم از منظر عالمان مسلمان، مصلحت آفرینش انسان از خاک که منشأ صفات خوب و بد است، مباحثى دربارۀ تفسیر قرآن با توجه ویژه به تفسیر کبیر فخر رازى، تفسیر بیضاوى، تفسیر زمخشرى، تفسیر بنت الشاطى و تفسیر محمد کامل حسین و تفاوتى که بین این تفاسیر مشاهده مى‌شود.

بررسى مسأله بردگى در اسلام و روش پسندیدۀ اسلام در برخورد با اسیران و بردگان و مقایسه روش برده‌دارى اسلام با روش برده‌دارى اعراب جاهلى و نیز ملل اروپایى و اعتقاد به اینکه اسلام با روش برده‌دارى خود، اصلاح بزرگ اجتماعى را به انجام رسانید، معرفى تفسیر بنت الشاطى به عنوان تفسیرى نو که در آن تئوریهاى جدیداجتماعى و اقتصادى و حقایق علمى امروزى در نظر گرفته شده است و نیز تفسیر محمد کامل حسین که در آن به علوم امروزى از دیدگاه قرآن نظر انداخته شده است، بررسى ناگواریهایى که انسان در زندگى دنیا، براى رسیدن به کمال و ترقى، با آنها مواجه مى‌شود، معناى منافق در قرآن، طلب بخشایش(استغفار)در قرآن و معرفى استغفار در اسلام به عنوان روشى براى انتقاد از خود که امروزه در بین برخى احزاب اروپایى به نام(citirq fleS) معروف است، تحقیقى دربارۀ معنای «أمّى» بودن پیامبر اسلام،جریان جمع و تدوین قرآن، معناى حروف مقطعه قرآن و....


فهرست

فصل اول - قرآن به قوم عرب چه داد ؟
فصل دوم - قرآن را می گشاییم
فصل سوم - لزوم تحقیق در مورد قرآن
فصل چهارم - قرائت قرآن
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات