- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 141549 - 69/2
- وزن: 0.60kg
قدرت نرم و سیاست خارجی آمریکا
نويسنده: ایندرجیت پارمر , میشل کاکس
مترجم : جواد علی پور
ناشر: دانشگاه امام صادق (ع)
زبان كتاب: فارسی
تعداد صفحه: 428
اندازه كتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
دیدگاه های نظری، تاریخی و جدید
این کتاب ویراستاری شده مجموعه ای از مقالات اصیل پژوهشی است که نویسندگان و فصول آن اساساً از کنفرانس قدرت نرم و مسائل خارجی ایالات متحده آمریکا انتخاب شده اند که توسط گروه پژوهشی قدرت آمریکا در دانشگاه منچستر در می 2008 برگزار شده است. مطالعات موردی و تطبیقی این کتاب نظرات اولیه آمریکا محور درباره قدرت نرم را با چالشی جدی مواجه و از رویکرد آمریکا محوری در این حوزه ساختارشکنی کرده و آن را به بازیگران دیگر عرصه روابط بین الملل از جمله چین و اتحادیه اروپا تعمیم می دهد.
این کتاب در سیزده فصل به رشته تحریر در آمده است و به دنبال پاسخ گویی به سئوالات ذیل می باشد: قدرت چیست؟ چگونه کار می کند؟ زمانی که آن را می بینیم، چگونه درک می کنیم؟ رابطه بین قدرت جبری و اقتدارگرا چیست؟ بین قدرت کدام مشروع و کدام نامشروع است؟
در فصل اول با عنوان «آینده قدرت نرم در سیاست خارجی آمریکا»، جوزف نای ایده خود از قدرت نرم، سخت و هوشمند را توضیح می دهد و از بی کفایتی های دولت بوش انتقاد می کند. سپس او چالش های رئیس جمهور آینده را بعد از انتخابات نوامبر 2008 بررسی می کند. فصل دوم با عنوان «از هژمونی تا قدرت نرم؛ استلزامات یک تغییر مفهومی»؛ ابتدا در مورد تاریخ نگاری قدرت نرم؛ موشکافی قدرت نرم؛ و تبیین چارچوب گرامشی بحث می نماید و سپس به دنبال ارائه پاسخ برای سئوالات زیر می باشد: آیا قدرت نرم به سهولت می تواند خارج از چهارچوب اصلی خود بدون نقض آن به کار گرفته شود؟ و به طور گسترده تر، آیا قدرت نرم به هر صورت بر هژمونی در مفهوم گرامشی برتری دارد؟
فصل سوم با عنوان «قدرت نرم و استراتژی؛ توسعه یک مفهوم استراتژیک از قدرت»؛ پیرامون ماهیت غیراستراتژیک از قدرت نرم؛ توسعه برداشتی استراتژیک از قدرت نرم و به کارگیری برداشتی استراتژیک از قدرت نرم به بحث و بررسی پرداخته است. فصل چهارم با عنوان «درخشندگی غیرقابل تحمل قدرت نرم»؛ پیرامون سرچشمه های قدرت نرم؛ مفهوم سازی قدرت نرم؛ قدرت نرم در سیاست خارجی آمریکا و قدرت نرم آمریکا و نهادهای چند جانبه بحث می نماید. فصل پنجم با عنوان «بازی قدرت، قدرت نرم و تاریخ نویسی بین المللی»؛ پیرامون مباحثی در مورد مفهوم سازی، شکل روایت و تاریخ قدرت نرم؛ قدرت نرم آمریکا و همکاری چند جانبه بین المللی؛ کمک خارجی و قدرت نرم؛ قدرت نرم و دانشجویان خارجی در دانشگاه های آمریکایی و قدرت نرم و مورخان بین المللی به بحث و بررسی پرداخته است. فصل ششم با عنوان «چالش ضد آمریکاگرایی نخبگان در جنگ سرد؛ بنیادهای آمریکایی، سمینار هاروارد کیسینجر و سمینار مطالعات آمریکا در سالزبورگ»؛ در مورد دو برنامه دیپلماسی عمومی قدرت نرم - سمینار هاروارد هنری کیسینجر و سمینار سالزبورگ برای مطالعات آمریکا - را در طول دهه های 1950 و 1960 مورد توجه قرار می دهد که اهمیت دراز مدت استراتژی های درگیری فرهنگی برای هژمونی سازی را تداعی می کنند؛ آنها محتملاً در اشکال جدید دوباره ظاهر می شوند....