- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 179335 - 103/3
- وزن: 1.00kg
قتلهای سیاسی و تاریخی سی قرن ایران
نویسنده: جعفر مهدی نیا
ناشر: امید فردا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 480
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 3
کیفیت : لبه صفحات آخر کتاب رد زردی و موج مختصری دارد
مروری بر کتاب
دوره دوم - جلد اول
مصور از سال ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۹
در پی دستور آیت الله خمینی از اول ماه محرم آن سال مجامع و محافل کثیری در سراسر کشور برای روشنگری و افشای فساد در دربار شاه برگزار شد. مطابق معمول، هر سال که از روز هفتم ماه محرم تا دوازدهم آن ماه تظاهرات وسیع مذهبی در خیابان ها و بازار به وقوع می پیوست ولی در آن سال ماهیت تظاهرات تغییر کلی یافت به صورت مبارزات مردم علیه دولت و شاه تجلی کرد و به جای سینه زنی، زنجیر زنی و گریه، شعارهای انقلابی جایگزین آن ها شد. این تظاهرات در روز دهم ماه محرم (روز عاشورا) به اوج خود رسید. در این روز بیش از یک صد هزار نفر جمعیت، متینگ عظیمی در تهران تشکیل دادند.
جلد اول از دوره دوم 'قتلهای سیاسی و تاریخی سی قرن ایران 'به بررسی اوضاع و حوادث خونین ایران از سال 1332 تا 1359اختصاص دارد .در این فاصله, پس از فرار شاه (در سال 1332) و بازگشت او به ایران کابینه 'زاهدی 'تشکیل شد.نویسنده نخست اوضاع ایران قبل از انقلاب را مورد بررسی قرار داده، سپس شرح مختصری از فراز و فرودهای سازمان اطلاعات و امنیت کشور (از سال 1332 تا 1357) ارائه داده است.
پس از فرار شاه (1332) و بازگشت او به ایران کابینه زاهدی تشکیل یافت، دولت زاهدی اهدافی نظیر سرکوبی مخالفین شاه، دستگیری آزاد اندیشان و ایجاد جو خفقان برای پایداری رژیم شاه را دنبال میکرد. همچنین انعقاد قرارداد نفت با کنسرسیوم که امضای این قرارداد به وسیله دکتر علی امینی (معروف به قرارداد امینی و پیچ) به انجام رسید از دیگر دستاوردهای این دولت بود.
پس از کودتای 28 مرداد 1332 که محیط خفقان و ترور برقرار شده بود، کسانی که در شمار عناصر اصلاح طلب سطحی بودند میدان را خالی کردند. از آنجایی که از عناصر مختلف جبههها و احزاب متفاوتی تشکیل شده و در آن هر شخصی راه یافته بود، با زندانی شدن مرحوم دکتر محمد مصدق و خیانت کسانی مثل حسین مکی قبل از انقلاب، جبهه ملی بعد از انقلاب از هم پاشیده شد.
در نتیجه عناصر استوار و آگاه، با از هم پاشی جبهه ملی، توانستند دست به تشکیل (نهضت مقاومت ملی) بزنند. ایجاد این نهضت به مثابه بسته شدن اولین نطفه مبارزات ملی یک گروه سازمان یافته، منظم و متشکل مذهبی بود که منشاء آن به سالها پیش از تأسیس نهضت بازمیگشت. رهبران نهضت مقاومت ملی مرحوم آیت الله طالقانی و مرحوم مهندس بازرگان بودند.
فهرست
بخش اول (دوره دوم): اوضاع ایران قبل از انقلاب
بخش دوم (دوره دوم): اسناد نهضت دو ماههی روحانیون
بخش سوم (دوره دوم): ایران از سال 1348 تا سال 1356
بخش چهارم (دوره دوم): فراز و فرود سازمان اطلاعات و امنیت کشور
بخش پنجم (دوره دوم): سال 1356 نقطهی عطف سقوط نظام سلطنت در ایران
بخش ششم (دوره دوم): سقوط پادگانها و مراکز نظامی در پایتخت
بخش هفتم (دوره دوم): اوضاع ایران پس از فرار شاه
بخش هشتم (دوره دوم): آغاز اعدامها از 22 بهمن تا 29 اسفند در دادگاههای انقلاب