- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 167838 - 78/5
- وزن: 0.40kg
قانون بین المللی
نویسنده: سیروس حسین خبیری
ناشر: شرکت سهامی چاپ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 290
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1332 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ لبه جلد زدگی دارد
مروری بر کتاب
حقوق بینالملل مجموعه قواعدی است که بهطور کلی در رابطه بین دولتها و بین ملتها مورد پذیرش قرار میگیرند. این یک چارچوب برای انجام روابط بینالمللی با ثبات و سازمان یافتهاست.حقوق بینالملل از نظامهای قانونی دولتی متفاوت است، زیرا در درجه اول برای کشورها و نه برای شهروندان خصوصی قابل اجرا است. قوانین ملی ممکن است در زمانی که معاهدات صلاحیت ملی را به دادگاههای بینالمللی مانند دادگاه اروپایی حقوق بشر یا دادگاه بینالمللی واگذار نماید، قانون تبدیل به قانون بینالمللی میشود. پیمانهایی مانند کنوانسیون ژنو ممکن است به قوانین ملی احترام بگذارند تا به بخشهای مربوط برسند.
بسیاری از قوانین بینالمللی حکومت مبتنی بر رضایت است.این بدان معنی است که یک عضو دولتی موظف به رعایت این نوع قوانین بینالمللی نیست، مگر اینکه به صراحت با یک دوره خاص موافقت کند. این مسئله حاکمیت دولتی است. با این وجود، جنبههای دیگر حقوق بینالملل بر اساس رضایت نیستند، اما همچنان در مورد بازیگران دولتی و غیردولتی مانند قوانین بینالمللی عرفی و هنجارهای قانونی (قواعد آمره) واجب است.
اولين كرسي روابط بينالملل در 1919 در دانشگاه ويلز (بريتانيا) پايهگذاري شد ولي پس از جنگ جهاني دوم بود كه مطالعه علمي روابط بينالملل در دانشگاههاي ايالات متحد امريكا بهطور جدي آغاز گرديد. لذا روابط بينالملل درواقع دانشي آنگلوساكسون و بهتر بگوييم امريكاييتبار است ــ بهخصوص كه حتي هنوز هم آنچه تحت عنوان روابط بينالملل در ساير كشورهاي پيشرفتهي غرب تدريس ميشود درواقع شمهاي از تاريخ معاصر است.
از آنجا که یکی از مهم ترین ابعاد نظریه های روابط بین الملل، بعد تحلیلی آن ها نسبت به سیاست خارجی است، هدف اصلی این مقاله بررسی نقش و جایگاه سیاست خارجی در این نظریه ها است، چرا که امروزه تصمیم گیرندگان این حوزه برای رسیدن به تصمیمات موفق و عقلانی باید به ارتباط ظریف میان نظریه و عمل دقت کنند و بتوانند علاوه بر فهم دقیق جایگاه سیاست خارجی در متون نظری از این متون تجویزاتی سیاست گذارانه و عملگرایانه را نیز استخراج کنند.