- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 113325 - 23/6
- وزن: 0.40kg
- UPC: 200
قالی ایران
نویسنده: م. ا. به آذین
ناشر: ابن سینا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 158
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1344 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
مصور - نقشه فرش
كتاب نگاهی به پیشینه قالی دارد و با دیدی پژوهشگرانه به فن قالیبافی، طرحها و نقشهای قالی، مناطق قالیبافی در ایران و چشم انداز صنعت قالی در ایران میپردازد.
قدیمیترین نمونه قالی ایرانی که یافته شده قالیچهای است با نقوش اصیل هخامنشی که در گور یخزده یکی از فرمانروایان سکایی در دره پازیریک در ۸۰ کیلومتری مغولستان بیرونی پیدا شده و قالی پازیریک نامیده میشود. پژوهشگران این قالی را از دستبافتهای پارتها و یا مادها میدانند.
...داد و ستد این کالا در دست بازرگانان تبریزی بود که مردمانی سرشناس و مایه دار بودند. تجارت خانه های ایشان شعبه هایی هم در استامبول داشت. معاملات اصلی ایشان عبارت از خرید اجناس کارخانه های مغرب زمین و حمل آن به ایران از طریق راه طرابوزان بود.
صادرات قالی ایران از طریق تبریز تا آن حد برای دولت ایران پر افتخار و مهم جلوه نمود که تصاویری از این رویداد بر روی اولین کارت پستالهای زیبایی که در اواخر دوره قاجار چاپ شده بود، نقش بست و به اقصی نقاط جهان ارسال گردید. همزمان با شروع اقدامات بازرگانان تبریز در امر صادرات قالی به بازارهای جهانی، تجار و بازرگانان شهرهای مختلف کشور برای وسعت بخشیدن به فعالیتهای خود و استفاده از امکانات و تسهیلات تجاری پایتخت به تهران مراجعت نمودند و در قسمتهای مختلف بازار تهران موجبات ترویج و توسعه هنر قالیبافی را فراهم آوردند.
همچنین در مناطق مختلف کشور مخصوصا" اراک (سلطان آباد)، تبریز، همدان و کرمان با در نظر گرفتن سلیقه کشور های مصرف کننده، اقدام به تهیه قالی در اندازه های مختلف نمودند که بیشترین قالیهای آذربایجان و همدان از طریق استامبول به کشورهای آلمان و انگلیس و قالیهای سلطان آباد و کرمان از طریق بندر عقبه در شمال دریای احمر که امروزه جزو کشور اردن هاشمی است و بندر عباس در جنوب به ایالات متحده آمریکا صادر می گردیدند.