- موجودی: موجود
- مدل: 172577 - 107/4
- وزن: 0.80kg
فهرست کتابخانه مجلس شورای اسلامی
نویسنده: عبدالحسین حائری
ناشر: مجلس شورای اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 516
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1374 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ جلد کتاب کمی خاک گرفته
مروری بر کتاب
جلد بیست و دوم ؛ شامل کتب خطی اهدائی محمدصادق طباطبایی
کتابخانه مجلس طی نزدیک به یک قرن، یکی از کتابخانههای مهم و مطرح ایران بوده و اهمیت آن به دلیل گنجینههای ارزشمندی است که در بخشهای خطی، موزه، اسناد و منابع چاپی دارد. در باره تاریخ این کتابخانه، تاکنون چند کتاب منتشر شده است. یکی از قدیمی ترین آنها «تاریخچه کتابخانه مجلس شورای ملی» است که در بهمن ماه ۱۳۵۵ به چاپ رسیده است.
کتاب دیگری با عنوان «تاریخچه کتابخانه مجلس اولین کتابخانه رسمی کشور» در سال ۱۳۷۴ و کتابچهای با عنوان «کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در یک نگاه» در سال ۱۳۸۷ منتشر شده است. اکنون پس از قریب چهار سال، لازم بود تا با توجه به تغییرات تازه، نگاه مجدد به این کتابخانه صورت گیرد؛ لذا کتابچه دیگری با عنوان «کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی» در اوائل بهار ۱۳۹۱ منتشر گردید.
طی این مدت، تلاش همه همکاران کتابخانه روی این نقطه متمرکز بوده و هست که کتابخانه به روز باشد. برای رسیدن به این نقطه لازم بود تا همه بخشها همزمان فعال شده و علاوه، بر دارایی و موجودی آن افزوده شود. برای مدیریت کتابخانه، بهروز شدن کتابخانه، بهخصوص کارهایی که مربوط به حوزه کتاب میشد، از هر کاری در همه بخشها، لازمتر بود. این تلاش، بهویژه در فهرستنویسی کتابهای خطی، سنگی و چاپی بهخوبی پیش رفت و تقریباً نزدیک به صددرصد رسید.
در بخش نشریات نیز فهرست جامعی از موجودی انتشار یافت. همینطور در بخش اسناد، بیش از نود درصد اسناد موجود فهرستشده و اطلاعات در اختیار کاربران قرار گرفت. در طول این مدت، صدها هزار کتاب چاپی از کهنه و نو، فارسی، عربی و لاتین به کتابخانه افزوده و بر غنای این بخش افزوده شد. طبعاً به دلیل آن که در این معرفی شرح این اقدامات را به اختصار در این کتاب ملاحظه خواهید کرد.
در طول این سه سال و نیم توانستیم با کمک همکاران در داخل کتابخانه و همکاران خارج از آن، بار دیگر کتابخانه مجلس را به جایگاهی که شایسته آن بود برسانیم. در این مدت با لطف خداوند توانستیم موزه مجلس، موزه چاپ و موزه خطی را، راهاندازی کنیم.یکی از درخشان ترین بخشهای کتابخانه، فعالیت بخش پژوهش و انتشارات بود که هم در چاپ فهارس کتابخانه، و هم آثار تراثی و ارزشمند، تلاش شایستهای داشته و موفق شدیم ۲۳۲ عنوان کتاب منتشر کنیم.
فهرست منشورات کتابخانه در پایان آمده و نشانگر تلاشی است که در این زمینه صورت گرفته است. یکی از بهترین کارها، دیجیتالسازی کامل کتابهای خطی و چاپ سنگی و قرار دادن آنها از طریق وب در اختیار کاربران بود که به اعتراف همگان کتابخانه مجلس در این زمینه پیشگام بوده و هست. امید است که این کار در سطح ملی و بهصورت گسترده انجام شود.