- موجودی: موجود
- مدل: 205471 - 54/5
- وزن: 0.30kg
فن داستان و نمایشنامه نویسی
نویسنده: لاجوس اگری
مترجم: مصطفی رحیم زاده
ناشر: پارت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 145
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ : 2
مروری بر کتاب
نوشتن داستانهای تمثیلی و نمادین برخلاف ظاهر آنها، بسیار مشكل و پر دستانداز است و نویسندههای جوان اغلب فریب همین ظاهر سادهشان را میخورند و تصور میكنند با ارائه یك یا دو نماد در داستان و بهطور غیرمستقیم و پر ابهام از مفهوم و معنای داستان صحبت كردن، داستان تمثیلی و نمادین نوشتهاند.
از این رو، اغلب این نوع داستان، گنگ و نامفهوم از آب درمیآید. كتاب حاضر، دربرگیرنده توصیههای نویسنده به داستاننویسان جوان برای نوشتن داستانهای واقعگرایانه است و در واقع وی در جستوجوی رازهای نهفته در جادوی كلام قصهگویانی است كه در جهان قصهگویی به فضاهای ناشناختهای دستیافتهاند.
نکات فنی که در این کتاب راجع به آن بحث شده فقط مربوط به نمایشنامه نویسی نیست بلکه در داستان نویسی و افسانه سرایی و داستان فیلم و انواع مختلف نویسندگی نیز مفید است. بحث و تحقیق در این موضوع در زبان فارسی بی سابقه می باشد و لذا این کتاب، که در بین کتاب های خارجی نیز در نوع خود کم نظیر است می تواند در ازدیاد ذوق و قوه ادراک و تشخیص خواننده تاثیر فراوان داشته باشد.
نویسنده، زیر و بم نمایش نامه ها را ارزیابی می کند؛ او با آنچه که قلب یک نمایش را تشکیل می دهد کارش را آغاز می کند: با شخصیت ها. لولایی که تمام نمایش نامه های خوب بر آن استوارند، آدم ها و روابطشان هستند؛ آن ها هستند که در خدمت داستان قرار گرفته، آن را به جلو رانده و به آن زندگی می بخشند. در این بین درکی از انگیزه های انسانی و اینکه چرا افراد به طریقه ی خاصی رفتار و عمل می کنند نیز به دست می آید.
براى ما ايرانيان كه از اصول و فنون تئاتر و درامنويسى متأسفانه بىخبر ماندهايم اين كتاب به عقيده مترجم فايده بسيار دارد. زيرا مصنف موضوع را از جنبههاى مختلف مورد مطالعه قرار داده و از اينرو نهتنها براى نويسندگان بلكه براى عموم مردم سودمند مىباشد. وقتى ما به نكات فنى آثار ادبى و به مشكلات كار نويسندگان آگاه مىشويم از نوشته آنها بهتر و بيشتر لذت خواهيم برد.
نكات فنى كه در اين كتاب راجع به آن بحث شده فقط مربوط به نمايشنامهنويسى نيست بلكه در داستاننويسى و افسانهسرايى و داستان فيلم و انواع مختلف نويسندگى نيز مفيد است. بحث و تحقيق در اين موضوع در زبان فارسى بىسابقه مىباشد و لذا اين كتاب، كه در بين كتابهاى خارجى نيز، در نوع خود كمنظير است (و ما آن را از بين هشت كتاب ممتاز ديگر برگزيدهايم) مىتواند در ازدياد ذوق و قوه ادراك و تشخيص خواننده تأثير فراوان داشته باشد.
پس از خواندن اين كتاب شما ديگر از ديدن فيلمهاى مبتذل بازارى يا نمايشنامههاى خودمانى لذت نخواهيد برد و سعى خواهيد كرد توجه خود را روى خصال و صفات ذاتى يا اكتسابى قهرمانان حوادث كه از پيچيدهترين نكات هر اثر دراماتيك است و علل روانى و معنوى بروز حوادث متمركز سازيد. اين كتاب طريقه انتقاد صحيح كردن را به ما مىآموزد و علل ملالآور بودن فلان نمايش يا فلان فيلم را تا حدى به ما نشان مىدهد.