- موجودی: موجود
- مدل: 201322 - 53/2
- وزن: 0.30kg
فلسفه کیرگگور
نویسنده: سوزان لی اندرسون
مترجم: خشایار دیهیمی
ناشر: طرح نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 170
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 _ 1387 - دوره چاپ: 3 _ 2
مروری بر کتاب
در دو اثر مشهور ترس و لرز و تعلیقه غیرعلمی نهایی، کییرکگور نظری کاملا غیرسنّتی، و بعضآ تکاندهنده و بُهتآور، درمورد مسیحیّت عرضه کرده بود : به اعتقاد او مسیحیّت، در تمایز با امر اخلاقی، غیرعقلانی است و در آن آموزهها اهمیّتی ندارند. علاوهبراین، کییرکگور میگفت مسیحی شدن کاری نیست که آدم بتواند همراه دیگران انجام دهد (و بدینترتیب درواقع دین سازمانیافته را رد میکرد) و اگرچه این راه به روی همه باز است، یافتن مؤمن واقعی امری بسیار بعید است.
کییرکگور تنها زندگی میکرد، فقط مرد خدمتکاری کارهایش را انجام میداد، و هرگز کسی را به خانهاش دعوت نمیکرد. امّا چون کاوش در طبیعت بشر برای او بسیار مهمّ بود، روزها در شهر گردش میکرد و با آدمهای مختلف حرف میزد.
کییرکگور عادت داشت دست در بازوی دیگران بزند و همراهشان برود. حرف زدن با آدمهای مختلف «از هر سنی و هر قشری و هر صنفی» را دوست داشت. «با هرکسی که فکرش را بکنید گرم میگرفت، درواقع در خانه کسی به او دسترسی نداشت، و برعکس، در خیابان در دسترس همه بود.»گهگاه در جنگلهای اطراف کپنهاگ کالسکهسواری میکرد. شبها بود که مینوشت. مایر آرون گولدشمیت، که بعدها در دزد دریایی به کییرکگور حمله برد، تأثیری را که کییرکگور بر دیگران میگذاشت چنین وصف میکند:
بهنظر آدمی میآمد که از بسیاری از شرایط عادی و وسوسههای زندگی فراتر رفته است، اگرچه نه به گونهای که بهنظر غبطهانگیز یا خوشبخت بیاید.
فهرست
۱. زندگی کییرکگور
۲. فلسفه کییرکگور
مقدّمه
واکنش کییرکگور علیه چه چیزهایی بود؟
دیدگاههای پیشین درباره لوازم ضروری دینداری
تمایلاتی که در هر عصری هست
۳. مضامین اصلی در فلسفه کییرکگور
فردگرایی
سه سپهر زندگی
ایمان
«خلوص دل»
شور
۴. اهمیّت فلسفه کییرکگور و دلنگرانیها نسبت به آن
کتابشناسی
یادداشتها