- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 170011 - 89/2
- وزن: 0.40kg
فلسفه چیست؟
نویسنده: رضا داوری اردکانی
ناشر: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 363
اندازه کتاب: وزیری لب برگشته - سال انتشار: 1374 - دوره چاپ: 2
کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
ظهور شگفتی در اندیشه آدمی، سرآغاز طرح این پرسش است. تنها انسان به طرح پرسش فلسفی میپردازد مساله در جایی ظاهر می شود که آدمی با پرسش مواجه می گردد. کسی که پرسش ندارد یا در انبان ذهنش بیش از پرسش،پاسخ نهفته است، اهل فلسفه نیست.
یکی از مهم ترین پرسش ها پرسش از سرشت و چیستی خود فلسفه است. فلسفیدن با خود پرسش از چیستی فلسفه آغاز میشود با هر فیلسوف بزرگی پرسش از چیستی فلسفه پاسخ تازه ای می یابد . اساسا ظهور یا عدم ظهور پاسخی تازه برای پزسش از چیستی و سرشت فلسفه خود معیار اصیلی برای تمایز گذاری میان فلسفه های اصیل و غیر اصیل است که با هر فیلسوف موسس و بنیان گذاری پاسخی تازه به پرسش از سرشت و چیستی فلسفه وبه دنبال آن موقف و تاریخ تازه ای از حیات آدمی شکل می گیرد.
در این کتاب دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، استاد برجسته فلسفه در دیار ما،می کوشد اندیشه های خویش را در پاسخ به پرسش فلسفه چیست؟ با خوانندگان در میان گذارد؟ در عین دفاع از فلسفه در مقابل مخالفان و دشمنان فلسفه را به صورتی که در تازیخ محقق شده است دریابد و به اشاره وصف کند.
در این کتاب از اینکه فلسفه در عالم اسلامی و در قرون وسطی چه مقامی داشته است، کمتر سخن به میان آمده و بیشتر به این معنی توجه شده است که در تاریخ غرب، فلسفه از دو هزار و پانصد سال پیش و به خصوص از دوران رنسانس تا کنون ره آموز علم و سیاست بوده و تمدن جدید بر اساس آن بنا شده است.
نویسنده آینده عالم را متعلق به فلسفه به صورتی که در غرب بسط یافته است نمی داند گرچه نظر بعضی فیلسوفان دوره جدید و معاصر غرب را درک می کند که تاریخ غرب در حقیقت تاریخ فلسفه است. این کتاب در سه بخش تدوین یافته است.
رضا داوری اردکانی سال 1312 در اردکان یزد به دنیا آمد و تا پایان دوره اول متوسطه در آنجا به مدرسه رفت. در سال 1330 از دانشسرای مقدماتی اصفهان دیپلم گرفت و در مهرماه همان سال به استخدام وزارت فرهنگ (وزارت آموزش و پرورش فعلی) درآمد و چندین سال در مدارس شهرهای اردکان، اراک، قم و تهران تدریس کرد.در سال 1334 برای تحصیل به دانشگاه تهران وارد شد و در رشته فلسفه به تحصیل پرداخت و در سال 1346 به اخذ درجه دکتری نائل آمد.
داوری در سال 1346 استادیار دانشگاه تهران شد و در سال های 1350 به مقام دانشیاری نائل آمد و درنهایت در سال 1362 استاد تمام دانشگاه در رشته فلسفه شد. دکتر داوری عضو پیوسته فرهنگستان علوم و رئیس این فرهنگستان است و همچنین در بسیاری از نهادهای فرهنگی عضویت موثر دارد. از مشاغل و سمت های اداری ایشان می توان، ریاست فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران از سال 1377 تاکنون، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 1363، نیابت رئیس انجمن آکادمی های علوم آسیا از 2002 تا 2006، ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران از 1362 تا 1365، سردبیری مجله نامه فرهنگ از 1371 تا 1385، سردبیری مجله فرهنگ از 1375 تا 1376، عضویت در شورای عالی یونسکو در ایران، عضویت در هیأت امنای دانشگاه تهران و شورای عالی برنامه ریزی آموزشی و همچنین عضویت در بنیاد ایران شناسی از 1376 تاکنون را نام برد.