- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163704 - 67/4
- وزن: 0.46kg
فلسفه و انقلاب
نویسنده: رایا دونایفسکایا
مترجم: فریدا آفاری , حسن مرتضوی
ناشر: خجسته
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 424
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
از هگل تا سارتر و از مارکس تا مائو
فلسفه و انقلاب ، كندوكاوي است در ديالكتيك انقلاب و ريشه هاي عميق انديشه هاي ماركس در ديالكتيك هگلي . نويسنده در اين كتاب مي كوشد تا ماركس را از قيد تفسيرهاي نظام هايي كه با انقلاب هاي سياسي تثبيت يافته اند ، آزاد كند . زيرا در اين نظام ها ، مفهوم انقلابي فلسفه ماركس ، محدود شده است . در اين نظريه كه معروف به « انسان باوري ماركسيستي » است ، قلمرو راستين آزادي همانا تكامل نيروي انساني تلقي مي شود كه غايتي در خود است .
وی در بخش نخست کتاب، "چرا هگل؟ چرا اکنون" با بررسی اندیشه هگل و در ادامه مارکس و لنین، این نکته را خاطر نشان میکند که "لنین نه به دلایل مدرسی (Scholastic ) بلکه از آن رو که جنگ جهانی اول برای مارکسیسم رسمی بحران ساز بود، به خاستگاههای مارکس در هگل بازگشت، به همین ترتیب، جنگ جهانی دوم که به دنبال پیمان هیتلر استالین برپا شد، ناگزیر سبب کنار گذاشتن صورت تحریف شده مارکسیسم هگلی از "مارکسیسم لنینیسم" رسمی شد.
نویسنده درباره بخش دوم کتاب که "بدیلها" نام دارد اذعان میکند:
...میکوشم تا دریابم چرا هم انقلابیون مارکسیست لئون تروتسکی، مائوتسه دون و هم فیلسوف غیر مارکسیست، ژان پل سارتر غریبهای مشاهدهگر که مشتاق تغییر جهان است و نه فقط تفسیر آن نمیتوانند آن خلاء نظری پایدار در جنبش مارکسیستی پس از مرگ لنین را پر کنند....
در بخش سوم کتاب نیز بحث واقعیت اقتصادی و دیالکتیک آزادی مطرح میشود که شامل این موضوعات است: انقلابهای آفریقایی و اقتصاد جهانی، سرمایهداری دولتی و قیامهای اروپای شرقی، مسئله سیاه پوستان، جوانان ضد جنگ ویتنام، کارگران خارج از قشر رهبری اتحادیهها، و آزادی زنان.