- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 185057 - 108/7
- وزن: 0.30kg
فلسفه هنر
نویسنده: محمود رضای الهی
ناشر: مدرسه عالی ورزش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 225
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1354 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
تصاویر گلاسه
فیلسوف از هر آنچه متعلق ذهن انسان می گردد گفتگو می کند لذا "اگر هنر با فلسفه کاری نداشته باشد و درباره مسایل خود از آن استمدادی نجوید، فلسفه حق خود می داند که درباره اساس هنر و رابطه آن با سایر امور پرسش کند."مهمترین ویژگی انسان نسبت یه دیگر موجودات، قدرت اندیشه و تفکر اوست. این اندیشه و نگرش انسان به جهان هستی باعث پدید آمدن پرسشهای بنیادینی شده است نظیر:
جهان چیست؟
چگونه به وجود آمده است؟
وابستگی موجودات زنده با جهان در چیست؟
نظام زیست موجودات به چه سان است؟
جامعه بر اساس چه روابط و ضوابطی استوار است؟
سیاست و اخلاق و حکومت و مذهب و سایر پدیدههای اجتماع بشری چیستند؟
این پرسشها همواره در ذهن بشر وجود داشته و آدمی بنا بر کشش ذهنی خود در هر دورهای، کوشیده است تا بدانها پاسخ دهد. کوشش برای یافتن پساخ برای این پرسشهای بنیادین، «فلسفه» نام دارد.
اصطلاح فلسفه در لغت به معنای “عشق به خرد” است. به معنای وسیع، فلسفه فعالیتی است که افراد وقتی به دنبال درک حقایق اساسی درباره خود، دنیایی که در آن زندگی میکنند و روابطشان با جهان و یکدیگر میپردازند، انجام میدهند. کسانی که فلسفه را مطالعه میکنند، همواره درگیر پرسیدن، پاسخ دادن و استدلال برای پاسخهای خود به اساسیترین سؤالات زندگی هستند.
فلسفه هنر از نقد هنر که به تحلیل و ارزیابی آثار خاص هنری میپردازد متمایز است. به عنوان مثال نقد هنری، سخنرانی درمورد تئاتر الیزابت اثر شکسپیر به منظور توضیح برخی شیوههای مورد استفاده در نمایشنامههای این نویسنده است. نقد، ممکن است در درجه اول، تحلیلی باشد. برای نمونه، وقتی که بخش خاصی از شعر، به عناصر آن جدا میشود و معنی آن در رابطه با سایر بخشها و اشعار دیگر توضیح داده میشود.