- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164876 - 112/7
- وزن: 0.40kg
فلسفه نفس
نویسنده: ویلیام دی. هارت
مترجم: امیر دیوانی
ناشر: سروش - طه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 120
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه جلد رد تا خوردگی دارد
مروری بر کتاب
پنج مقاله
برای آشنا شدن با فلسفه نفس امروز می توان از راه شناخت مسائلی که در آن به پژوهش گرفته می شود، وارد شد. از پیش می توان دریافت که این مسائل را ویزگی ذهنی یا نفسانی رقم می زنند. البته این مسائل در علوم مربوط به ویژگی های ذهنی و نفسانی هم بحث می شود. اما باید دید پژوهش های علمی درباره ویژگی های نفسانی چه فرقی با پژوهش های فلسفی دارد و چگونه این دو پژوهش در کنار یکدیگر سامان یافته، معرفت جمعی ما را نسبت به ذهن یا نفس ارتقا می بخشند.
مقالاتی که مترجم برای ترجمه به فارسی برگزیده است، به آن دسته از مسائل فلسفه نفس می پردازد که ارتباط میان ویژگی های ذهنی و فیزیکی را بررسی می کنند.ویژگی نفسانی و ویژگی های فیزیکی بسیار متفاوت از یکدیگر به نظر می رسند و در عین حال، به طور پیچیده ای با یکدیگر در ارتباط اند.از همین رو، مسئله نفس و بدن، از آغاز فلسفه تا امروز همواره در کانون پژوهش های فلسفی قرار داشته است.
این پرسش که «آیا می توان آگاهی را صرفا به کیفیت آرایش ذرات مادی -اتم ها، مولکول ها و بافت ها- و حرکات بسیار پیچیده آنها بازگرداند؟»، به رغم تلاش بسیاری از اندیشمندان هنوز پاسخ روشنی نیافته است.در واقع، پژوهش های نوین علمی و فلسفی نیز در گشودن راز سر به مهر ارتباط نفس و بدن، چندان موفق نبوده است.
نقد دیدگاه دکارت و ارائه تفسیری جدید از دوگانه انگاری، بررسی اقسام مختلف رفتارگرایی و توضیح رفتارگرایی معاصر، نظریه «این همانی» در باب نفس، کارکردگرایی و حیث التفاتی در پنج مقاله گردآمده در این کتاب بررسی شده اند.