- موجودی: موجود
- مدل: 198882 - 96/6
- وزن: 0.50kg
فلسفه نشو و ارتقاء
نویسنده: لودیک بوکنر
مترجم: علی اصغر حکمت
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 224
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1354 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ لبه صفحات تاب مختصری دارد
مروری بر کتاب
شرح نظریه داروین در تحول موجودات
نظریه تکامل و ارتباط آن با وجود نظم و تدبیر در طبیعت، در تفکر غربی هنوز هم از بحثهای مطرح به شمار میرود. برای بسیاری از ما شنیدن نام چارلز داروین مترادف با نظریه فرگشت یا تکامل و انتخاب طبیعی است. چارلز داروین یکی از مهمترین دانشمندان جهان محسوب می شود که ۲۱۱ سال پیش در انگلیس دیده به جهان گشود.
او را به عنوان زیستشناس شهیر بریتانیایی می شناسند که تئوری تکامل بیولوژیکی به واسطه انتخاب طبیعی را ارایه داد. چارلز داروین تکامل را به عنوان تغییر نسلها تعریف کرد؛ ایدهای که میگوید گونهها در زمان تغییر می کنند و گونههای جدیدی را به وجود میآورند و دارای یک وجه مشترک هستند.
داروین معتقد بود که منابع در طبیعت محدود هستند و همین انتخاب طبیعی موجب میشود که جمعیتها سازگار شوند؛ یعنی با گذشت زمان برای محیط خود مناسب شوند. به همین خاطر داروین را پدر علم تکامل میگویند. داروین تنها فردی نبود که به دنبال منشاء مشترک گونههای مختلف بود، بلکه افراد دیگری هم این نظریه را دنبال کردند و به نتایجی در این بحث رسیدند.
تمامی موجودات زمین در طول زمان در فرآیندی مستمر، تحول پیدا کرده اند که به این چرخه فرگشت میگویند. چارلز داروین تئوری تکامل را مطرح و پروراند و به صورت کتاب اصل انواع تدوین کرد که این مجموعه در ۱۸۵۹ میلادی منتشر شد. همچنین داروین با کتاب محبوب خود با نام سفر بیگل در محافل علمی به خوبی شناخته شد و ستایش دانشمندان در زمینه زمینشناسی و زیستشناسی را برانگیخت. او در ۱۸۷۱ کتاب بعدی خود موسوم به تبار انسان را منتشر کرد. تکامل میگوید: این ظرفیت وجود دارد که مسیر تهاجمات زیستی را تغییر دهد، هرچند این قبیل تغییرات به وسیله آزمایشها کشف نشده باقی می مانند.
اَعمال حیاتی، پروسه های منطقی حفظ حالت زنده هستند و هرگونه انحراف از مَشی منطقی آنها، کمابیش منجر به بروز اختلال در سیستم و حذف حالت زنده میشود. سیستمهای زنده به لحاظ اجرای اعمال حیاتی معیوب، حسب درجه نقص در پروسه های حیاتی، در برخورد با نیروهای تکاملی حذف شده و یا از تاثیر در روند تکامل منع می شوند. شواهد علمی این نظریه را که حیات روی زمین فرگشت یافته و تمام گونهها جد مشترکی دارند را تایید میکند. داروین در کتاب خود می نویسد: هر کاری که بشر میکند جلوهای از انتخاب طبیعی است.
بنابراین انسان نیز آگاهانه از عملکرد دیگر موجودات در طبیعت الگوبرداری میکند؛ به عبارت روشنتر چون انسان نیز موجودی طبیعی است الگوی رفتاری او همان الگوی موجودات طبیعی است. بنابراین کاریهای احساساتی نظیر حمایت از ضعفا، بیماران و آسیب دیدگان در واقع مانع تراشی بر سر راه رقابت آزادانه قوی و ضعیف در طبیعت است.