دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

فلسفه میان حال و آینده ؛ جستاری در باب اندیشه های فلسفی معاصر

فلسفه میان حال و آینده ؛ جستاری در باب اندیشه های فلسفی معاصر
درحال حاضر موجود نمی باشد
فلسفه میان حال و آینده ؛ جستاری در باب اندیشه های فلسفی معاصر
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 101228 - 33/5
  • وزن: 0.40kg
0 ریال

فلسفه میان حال و آینده

نویسنده: محمد ضمیران
ناشر: پایان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 304
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

جستاری در باب اندیشه های فلسفی معاصر

این کتاب موضوعاتی درباره فلسفه هنر را دربر می‌گیرد که بیشتر آنها از منظر اندیشمندان قرن بیست و بیست و یکم نظیر فوکو،‌ بودریار، دریدا و گادامر بررسی شده‌اند.  در واقع، این کتاب شامل دغدغه‌های انسان معاصری است که با بررسی اندیشه‌های فعلی در پی شناسایی وضعیت حال برای یافتن راهی به سوی آینده است. 

فرهنگ معاصر با شتابی خیره کننده در حال تغییر است. با ظهور و رواج ایده‌ها، اندیشه‌ها و باورهای جدید امکانات و شیوه‌های تازه‌ای پیش روی انسان‌های معاصر قرار می‌گیرد. امروزه حتی زمان و مکان معنای دیرین خود را از کف داده و فراداده‌های فرهنگ و تمدن و به طور کلی صورت‌های تعامل اجتماعی ماهیتی دگرگونه یافته است. در زمان حال فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی جهان را درست با فشار دکمه‌ای پیش روی ما زنده می‌گرداند. مسافت‌های طولانی در هم ریخته و رویدادها درست در هنگام بروز به صورت اطلاعات در اختیار ساکنان اقصی نقاط عالم قرار می‌گیرد.

بدین معنا که با رشد توسعه فضاهای رایانه‌ای مساحت و مسافت کره زمین فشرده گردیده و هر کس با اندکی مهارت می‌تواند از طریق رایانه همراه خود مهجورترین اطلاعات و داده‌ها را با یک چشم به هم زدن پیش روی خود حاضر گرداند. نگارنده این مجموعه همواره از روزی که به وطن مراجعت نموده کوشیده تا نسل جوان را با یافته‌ها و دستاوردهای نظری و عملی و فناورانه در عرصه علوم انسانی و اجتماعی آشنا سازد. و به همین جهت با ترجمه، اقتباس و نگارش مقالات، سمینارها و ایراد سخنرانی‌هایی دین خود را در عرصه اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی نسل جوان ادا نماید.

به قول ژان فرانسوا لیوتار، در جهانی زندگی می‌کنیم که التقاط درجه صفر فرهنگ معاصر به شمار می‌رود. به این معنا که در روز غذاهای چینی و ژاپنی و پیتزای ایتالیایی صرف می‌کنیم. عطر و ادوکلن فرانسوی مصرف می‌کنیم و شب فیلم‌های پلیسی، جنایی و غیره را در تلویزیون نگاه می‌کنیم. فرهنگ امروزه و با فرهنگ دیروز فرق دارد. بازی‌های کامپیوتری و مناسبات فیس‌بوکی و تویتری اوقات بیکاری ما را پر می‌کند. آنچه امروزه کمتر مورد توجه قرار گرفته ارتباط اندیشه و فناوری مدرن است.

روشنفکر عصر جدید چون لئوناردو داوینچی، گالیله، کپرنیک و دیگران اندیشه‌های خود را در قالب فناوری‌های موجود انتشار می‌دهند. متاسفانه در جامعه ما روشنفکران خود را تافته جدابافته می‌شمارند و نزدیکی با این‌گونه ابزار را در شأن والای خود نمی‌دانند. از این رو از بکارگیری حتی ماشین تایپ و فرزند خلف آن کامپیوتر عاجزند. در جامعه معاصر غربی اندیشمندانی چون برتولت برشت و والتر بنیامین فناوری‌های نوین چون فیلم سینمایی، رادیو و تلویزیون را ابزار مناسبی در جهت نشر و گسترش ایده‌ها و افکار خود می‌دانستند و روشنفکران و به طور کلی همگان را به استفاده از این امکانات ترغیب می‌کردند.

امروزه شرایط بی‌سابقه‌ای بر ارکان زندگی آدمیان مسلط شده و لذا ضرورت‌های اجتماعی – سیاسی و اخلاقی دستخوش تغییری عمیق شده است. به همین جهت است که سخن از گسست، انقطاع، توهم، دگربودگی، طنز و مطایبه واقعیت به میان آمده است. جنبش‌های فراگیری هنری – فرهنگی و رواج گرایش‌های چند فرهنگی و حقوق بشری را باید رویه و سویه حقیقت‌های تازه‌ای شمرد که شناخت آن‌ها راه را بر فهم رویدادهای شگفت‌آور کنسرتی کنونی هموار می‌گرداند؛ لذا نوشته‌های کتاب “فلسفه میان حال و آینده” کوشیده است تا در حد توان این‌گونه رویدادها و فرآیندها را بازشناسد و راه را بر پرسش‌های اساسی‌تری در زمینه اندیشه، فرهنگ، جامعه و اقتصاد فراهم نماید.

فهرست

فسلفه هنر از نگاه گادامر
ارتباط میان دانش و قدرت
تبارشناسی نهادهای اجتماعی فرهنگی و متفکران پست مدرن
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات