دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

فلسفه ی فلسفه ی سیاسی

فلسفه ی فلسفه ی سیاسی

نویسنده: محمدتقی قزلسفلی
ناشر: رشد آموزش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 376
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

مناقشه های نظری در عصر جهانی شدن

در این کتاب به تشریح فلسفه علوم سیاسی،‌ دموکراسی، و جهانی شدن پرداخته شده است. نویسنده در نوشتار حاضر می‌کوشد، با استناد به اهمیت تفسیرهای جدید در حوزه فلسفه سیاسی ثابت نماید که واقع‌بینانه‌ترین وضعیت در موضوع مورد بحث، گشایش مسیری است که تنها متکی به یکی از سناریوهای پیش گفته نباشد.

وی در این راستا ابتدا به بیان مباحث پایه‌ای معرفت شناختی پرداخته و مبانی شناخت سیاست جدید، فلسفه، و جامعه‌شناسی پسامدرن و جهانی شده را بررسی می‌نماید. سپس به واکاوی آثار و پیامدهای پدیده جهانی شدن روی آورده و دیدگاه‌های متعارض در این خصوص و برخی نگرانی‌های ناشی از گسترش آن را مطرح می‌نماید و در پایان به دلیل اهمیت موضوع دموکراسی در عصر جهانی شدن، برخی از مهم‌ترین دیدگاه‌های کنونی درباره کارآمدی یا ناکارآمدی آن را به بحث می‌گذارد.

...امانوئل لویناس شهیر اعتقاد داشت فلاسفه وقتشان را بر سر مسائلی چون متافیزیک و معرفت شناسی ها تلف می کنند. او با این موضع گیری مشهود و واضح نسبت به کل تاریخ فلسفه که می تواند نقطه عزیمتی برای فلسفه سیاسی پساها باشد، هم چنین در تخالف با دیدگاه دکارتی «من می اندیشم، پس هستم» از نظریه دیگری دفاع می کند: «خویشتن خویش تنها از طریق شناخت و کشف دیگری ممکن است».

آن طور که ریشارد کاپوشچینسکی در خوانش فلسفه سیاسی لویناس گفته است می توان دیدگاه او درباره «دیگری» را نقطه عطفی در تاریخ فلسفه معاصر در نظر گرفت. این مهم در عین حال می تواند به معنای تلاشی جدی در این عصر پسانیچه ای، برای خاتمه دادن به معضل گریبانگیر سیاست جهان یعنی اشکال مختلف قوم محوری و تراژدی «با دیگری» زیستن باشد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات