- موجودی: موجود
- مدل: 189333 - 32/2
- وزن: 0.50kg
فلسفه شناخت در قرآن کریم
مترجم: سیدمحمدصادق سجادی
ناشر: بنیاد قرآن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 273
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو ؛ عطف کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
با آنکه پژوهش های تجربی از زوایای گوناگون، شناخت و آگاهی را مورد مطالعه قرار داده اند، اما به دلیل یک بُعدی نگری خاصی که در این حوزه حاکم است، هنوز ابهامات زیادی در مقوله شناخت و آگاهی دیده می شود. نویسنده، با بهره گیری از منابع دینی، ضمن بررسی نظریه های شناخت از منظر فلسفه و طرح دیدگاه های متنوع موجود در پیدایش و تحوّل شناخت، به تبیین شناخت حصولی و حضوری پرداخته است.
از آنجا که در طول زمانهای متمادی، تاریخ به عنوان یک ابزار مناسب در جهت تحقیر و یا تعظیم ملتها واشخاص، بازیچه دست موذیان و طواغیت بوده است و از آن سوء استفاده می کرده اند! بجا است که به عنوان یک منبع و ماخذ، مورد شناخت و تجزیه و تحلیل قرار گیرد، تا حقیقت امر روشن گردد، و افرادی باید باشند که با بینش عمیق و درک صحیح، این گره را گشوده، و راه را برای درک حق آسان سازند.
از طرفی چون تاریخ، سرگذشت گذشتگان است، و گنجینهای از جواهر صفات سابقین و سفینه ای برای لاحقین و مرآتی جهان نما است، باید آموخته شود، و این آموختن باید با واقعیت تاریخی و تحلیل همراه باشد، اما دانستن واقعیت تاریخی با تحلیل وفلسفه کافی نیست؛ بلکه شناخت وتفکر وعقل ودرایت هم لازم است. یعنی وقا یع تاریخی، اطلاعات و معلوماتی را در اختیار آدمی قرار میدهد که قوه هوش وادراک وی درباره آن به تفکر می پردازد، وعقل و درایت او قبل از هر گونه تصمیمگیری، درباره آن تامل می کند.
فهرست
مساله معرفت
روش علمی معرفت در قرآن کریم
میدانهای معرفت
اسلام و ابداع علمی
منابع شناخت
معرفت خارجی
شناخت فطری
و...