- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 160315 - 96/9
- وزن: 0.40kg
فلسفه دین ؛ درآمدی تاریخی
نویسنده: لیندا زاگزبسکی
مترجم: شهاب الدین عباسی
ناشر: کتاب پارسه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 480
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
این کتاب یکی از آثار ارزشمند و روشنگرانه در حوزه فلسفه دین است که توسط فیلسوف معاصر آمریکایی خانم لیندا زاگربسکی نگاشته شده است. این اثر بخشی از مجموعهای است که توسط انتشارات بلکول درباره حوزههای جذاب فلسفی منتشر میشود. دکتر لیندا زاگربسکی ریاست جامعه فیلسوفان کاتولیک آمریکا را برعهده دارد و تاکنون آثار زیادی از وی در رابطه با فلسفه دین، اخلاق، جبرباوری، معرفتشناسی و تقدیر به چاپ رسیده است. فلسفه دین با بسیاری از زمینههای عمده فلسفه ارتباط و همپوشانی دارد و اکثر فلاسفه بزرگ تاریخ اندیشه به آن پرداختهاند؛ به باور صاحبنظران از طریق فلسفه دین میتوان دانشجویان را با پژوهش در فلسفه آشنا کرد. فیلسوفان دین در خلال پژوهشهایشان، پرسشهای زیادی در بسیاری از حوزهها از جمله فلسفه علم، فلسفه زبان، طبیعت انسان، ارزش و معرفتشناسی را مطرح کردهاند.
از نویسنده این اثر تاکنون دو کتاب با عناوین «معرفتشناسی» و «فلسفه دین، درآمدی تاریخی» به فارسی ترجمه شده است. زاگربسکی در معرفتشناسی فضیلتگرا است و عاملیت فاعل را در نظریاتش دخالت میدهد. کتاب فوق در ده فصل نگاشته شده که در هر کدام از آنها بخشی از مطالب به اثبات وجود خداوند، مسئله شر و زندگی پس از مرگ اختصاص داده شده است. برخلاف بسیاری از کتابهای فلسفه دین که در مکتب فلسفه تحلیلی نوشته شدهاند؛ نویسنده این کتاب پیشینه مباحث مطرحشده در اثر و زمنیههای آنها را نیز بیان کرده است.
روش زاگربسکی در این کتاب چنین است که ابتدا پیشنه تاریخی موضوع را مطرح و در برخی مواقع مثالهایی را هم در ارتباط با موضوع بیان میکند سپس نظریات مطرحشده مهم و تاثیرگذار در این حوزه را شرح میدهد. مولف کتاب به نظریات دیگر فیلسوفان اکتفا نکرده است و نظریات خود را نیز آشکار بیان میکند و سعی میکند نظریاتش از اشکالات پیشینیان بری باشد. در دو فصل آخر این اثر زاگربسکی بر مسئله گوناگونی دینی و ایمان و عقل و اخلاق اعتقاد تمرکز کرده است.
از آنجا که فلسفه دین با همه زمینههای عمده فلسفه همپوشانی دارد و اکثر فلاسفه بزرگ در تاریخ اندیشه غربی به آن پرداختهاند، میتوان از آن بهمنزله راهی برای آشنا کردن دانشجویان با پژوهش فلسفه استفاده کرد. فیلسوفان دین پرسشهایی در بسیاری حوزهها، از جمله متافیزیک، معرفتشناسی، نظریه ارزش، فلسفه طبیعت انسان، فلسفه علم و فلسفه زبان مطرح میکنند. برخورد فلسفی با بیشتر مباحث اصلی در فلسفه دین با یونانیان قدیم شروع شد و بیوقفه تا مدتی در قرن بیستم ادامه پیدا کرد، سپس به دوره فراموشی افتاد و پس از آن، تجدید حیاتی یافت که آغازش به اواخر دهههای پنجاه یا شصت میلادی در انگسلتان و دهه هفتاد در ایالات متحده برمیگشت.
«فلسفه دین؛ درآمدی تاریخی» بخشی از مجموعهای است که انتشارات بلکول درباره حوزههای پژوهشی کلیدی و جذاب فلسفه به قلم فیلسوفانی پیشرو منتشر کرده است. دکتر لیندا زاگزبسکی رئیس جامعه فیلسوفان کاتولیک امریکا بوده و از وی آثار متعددی درباره فلسفه دین، معرفتشناسی، اخلاق فضیلت، تقدیر و جبرباوری منتشر شده است.