- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 151824 - 65/6
- وزن: 0.30kg
فلسفه در عصر حاضر
نویسنده: اسلاوی ژیژک , آلن بدیو
مترجم: جلیل محمودی
ناشر: نقش و نگار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 143
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
کتاب شامل گفت و گوی اسلاوی ژیژک و آلن بدیو در کنفرانسی در ژنو در سال ۲۰۰۹ است ...گلین دالی، ژیژک را در حکم معادل فلسفی نوعی طاعون یا ویروس کامپیوتری میداند که هدفش برهم زدن نموندها و ظواهر فارغالبال آن چیزی است که میتوان آن را شبکه یا ماتریس سرمایهداری ـلیبرالـ جهانی نامید. این ویروس و طاعون مزمن را نمیتوان در هیچ دستهبندی کلیشهای از نوع آکادمیک آن قرار داد.
مانند لاکان، ژیژک هم به شدت از برچسبهایی که به او میزنند پرهیز میکند، به همین دلیل هم میتوان او را پست مدرن به حساب آورد و هم نیاورد، همچنین مارکسیست هگلی، هایدگری، دریدایی و... در مفهوم غالبی آن نیست، زیرا ممکن است در یک زمان باشد و در زمان دیگر نه. از نظر تری ایگلتون، ژیژک بیشتر یک پدیده است تا یک فیلسوف... روز به روز بر جماعت شیفتگانش افزوده میشود. او نامتعارف، تحریککننده و سرگرم کننده است.
پرسشی که در این کتاب محوریت دارد، یعنی اینکه فیلسوف باید به رخدادهای معاصر بپردازد و درباره آنها اظهارنظر کند، پرسشی است که به نقش متفکران در جامعه ما میپردازد و به یک روش خاص فلسفی مطرح میشود. دیگر این پاسخ که فیلسوفان نه تنها باید جهان را تفسیر کنند بلکه باید آن را تغییر دهند کفایت نمیکند. پاسخ به این سؤال امروزه باید دو غایت را در نظر گیرد؛ از یک طرف نقش متفکران در جنایات قرن بیستم بر خودآگاهی این گروه اجتماعی سنگینی میکند، دست کم تا آنجایی که به حافظه عملی تاریخ توجه داریم؛ و از طرف دیگر میتوان از خود پرسید اگر بگذاریم مدلها، مجریها، وزشکاران و گروههای مشابه، جایگاه متفکر در جامعه رسانهای معاصر را به خود اختصاص دهند، آیا حقیقتا کار خوبی است.
پاسخهای آلن بدیو، فیلسوف پاریسی و اسلاوی ژیژک، فیلسوف و روانکاو اسلوونیایی در طول بحثشان حول این موضوع در وین در سال ۲۰۰۴، نسبت به آنچه شاید از فیلسوفان دیگر انتظار میرود، تردید آمیزتر و با تواضع بیشتر همراه است. به جای اینکه آنها به یک آوازه قدیمی متوسل شوند که دارای قدمت تاریخی است، در عوض، درصددند خصوصیت تفکر فلسفی را بازیافته و پاسخهای خود را از آن بیرون کشند.