- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 187809 - 98/5
- وزن: 0.30kg
فلسفه اروپایی و ادیان آسیائی
نویسنده: منوچهر خدایار محبی
ناشر: نهضت زنان مسلمان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 209
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1359 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
آسیا، مهد فرهنگها و تفكرهای گوناگون و متنوع و مهد تمدن در جامعه جهانی است. قاره كهن همانطور كه آسیا را در جامعه بینالملل به این نام مینامند، همواره خاستگاه فلسفه، تفكر، گفتوگو و درك مشترك بوده است. فیلسوفان تنها روی «تجربه مذهبی» تکیه میکند و بحث مینمایند. آنها از طبیعت تجربه دینی میپرسند که چگونه روابطی در مذهب وجود دارد و چه موضوعی اساس آن را تشکیل میدهد؟
راهها و روشهایی که مذاهب مختلف با «تجربه دینی» برخورد میکنند، چیستند و کدامند؟!
امّا در دیدگاه دوم، فیلسوفان از پرسشهای ویژه مذاهب که هر مذهبی در قلمرو ویژه خود دارد، پرسش میکند و جستجو مینماید.
پیشینه تاریخی
هر دو دیدگاه از قرن شانزدهم به بعد، درمیان اروپاییان و آمریکاییان جریان دارد. گرچه به نظر میرسد، دیدگاه نخست، چندان تاریخ طولانی نداشته و پیش از قرن شانزدهم، چنین دیدگاهی در مورد مذهب، در اروپا دیده نمیشود.
امّا دیدگاه دوم، تقریباً همان تاریخ ادیان است که تاریخ طولانی دارد و در بیشتر مطالعه دانشمندان مطرح بوده است. امّا این رشته نیز تا قرن نوزدهم به عنوان فلسفه مذهب تلقّی نمیشد. درست بعد از ظهور قرن نوزده و طرح تئوری تکامل است که علم تطبیق ادیان یا Science of Religionنضج گرفته و مطرح میشود.
تحوّل جدید در اندیشه اروپایی که «فلسفه مذهب» را بنا به دیدگاه اوّل و نامگذاری مسایل کلامی مذاهب (یهودی، مسیحی، اسلام) را به عنون «فلسفه دین» متمایز از کلام فلسفی یا «کلام بنیادی» یا اصطلاحات دیگری بمانند اینها، به وجود آورد دقیقاً از این اندیشه، نشأت میگرفت که در جامعه بشری، «مذهبی» وجود دارد که به شکلهای گوناگون و نهادها و موءسسات مختلفی ظهور داشته و وجود دارد.
فهرست
نظام نیکوکاری در فلسفه های کانت و کنفوسیوس
زیبایی شناسی کانت و فلسفه اجتماعی اسلام
پدیده شناسی روح و فلسفه اجتماعی
فلسفه روح و انسان شناسی
دو گانه گرایی در جهان و فرهنگ ایران
فلسفه تاریخ هگل و فلسفه اجتماعی بودا
فرهنگ آسیا در آمریکا
و ...