- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 151594 - 81/5
- وزن: 0.50kg
مبانی فلسفه اخلاق
نویسنده: رابرت ال هولمز
مترجم : مسعود علیا
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 436
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه جلد کتاب رد تا خوردگی دارد
مروری بر کتاب
نویسنده در این اثر کوشیده است اساسیترین نظریههای اخلاق را در سنت فلسفی غرب، از دوران باستان تا دههی اخیر، معرفی کند و چند و چون آنها را نمایان سازد و گاه آنها را نقد و تحلیل نماید. غرض اصلی از نگارش کتابی که در دست دارید آشنا کردن نوآموزان اخلاق با مهمترین موضوعات، مفاهیم و نظریه فلسفۀ اخلاق در مغرب زمین بوده است. غرض فرعی هم این بوده است که متن جنبی و تکیلی سودمندی در اختیار دانشجویان مستعد مقطع کارشناسی و افراد دیگری گذارده شود که میخواهند درباه این مقولات بازاندیشی کنند. درسهای مقدماتی اخلاق در چند دهه اخیر به طرز چشمگیری دستخوش دگرگونی شده است.
درسهای سنتی اخلاق، که با مهمترین نویسندگان [و نظریهپردازان] در تاریخ [این رشته از فلسفه]سروکار دارند، درسهای نظامیافته، که قدری بیش از اذعان و اعتنا به سوابق تاریخی مسائل نظری به تجزیه و تحلیل این مسائل میپردازند، و درسهای اخلاق کاربردی، که غالباً پس از مقدمهای مختصر در باب نظریه [اخلاق] به مسائل عملی کیپردازند، جملگی در این عرصه جایی دارند. یک کتاب درسی به کار در پیش گرفتن هر سۀ الین رهیافتها، آن هم به یک میزان، نمیآید.
این که در اخلاق چه چیزی حائز کمال اهمیت است، و اینکه چگونه میتوان به نحو احسن به کل این موضوع راهی باز کرد، به واقع یکی از مسائل تفرقهانداز در اخلاق قرن بیستم است. از همه مهمتر شاید این باشد که اختلافنظرهایی وجود دارد بر سر این که آیا رهیافتی عقلانی و بقاعده و نظامیافته حتی طریقهای مقرون به فایده در فهم اخلاق یا اخلاقیات هست یا نه...
فهرست
مسائل فلسفهی اخلاق
ماهیت اخلاق
نظریههای درستی و نادرستی از حیث اخلاقی
اخلاق مبتنی بر فضیلت
فضیلت و سعادت
اخلاق مبتنی بر کردار
خودمحوری اخلاقی و روانشناختی
نظریهی فرمان الهی
اخلاق مبتنی بر قانون طبیعی
مکتب کانت
نتیجهگرایی
عدالت
دو مسالهی فرا اخلاقی پایه