- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 176251 - 32/1
- وزن: 0.30kg
فلسفه ائر
نویسنده: رابرت ام. مارتین
مترجم: کاوه بهبهانی
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 172
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
'ائر 'نخستین کسی بود که پوزیتیویسم منطقی حلقه وین را به انگلستان آورد و فلاسفه آن دیار را با تازهترین تحولات فکری در اروپای مرکزی آشنا کرد'.وی بسیار متاثر از 'هیوم 'است و نحوه شناخت شناسی هیوم در فکر و نوشتههای او متجلی است تا به آن حد که در جایی خود میگوید :عمده تعالیم اصلی پوزیتیویسم منطقی از هیوم سرچشمه میگیرد.ائر علاوه بر این که فیلسوف برجستهای بود, مفسر توانایی نیز محسوب میشد .
وی کتابهای متعددی درباره فلاسفه مختلف نوشته است که از آن جمله میتوان به :راسل, ویتگنشتاین, ولتر, هیوم و نیز آثار مبسوطی همچون 'راسل و مور' ;'میراث تحلیلی 'و 'فلسفه در قرن بیستم 'اشاره کرد. او به علت عقاید و آثار خود دائما در معرض ایرادهای گوناگونی است....
اگر عارف بگوید واقعیاتی را فهمیده ولی نمی تواند آن ها را بیان کند بی فایده است. چراکه می دانیم اگر او واقعاً چیزی می دانست، قادر به بیان آن می بود. یعنی قادر می بود به هر نحوی که شده نشان دهد چه گونه اصالت کشف او را با روش تجربی می توان تعیین کرد. همین واقعیت که شخص عارف نمی تواند آن چه «می داند» را عیان سازد... نشان می دهد که حالت شهود عرفانی او را نمی توان حقیقتاً حالتی شناختی دانست. از این رو عارف در شرح و بیان بصیرت هایی که دارد اطلاعی در خصوص عالم خارج به ما نمی دهد.
ضدیت با عقاید متافیزیکی یکی از مضامین اصلی آثار آیر در تمام دورهها فعالیت علمی وی بهشمار میآید. این ضدیت اولین بار در کتاب زبان، حقیقت و منطق عنوان شد و علیرغم انتقادهای فراوان در سالهای بعدی بر اصل اثباتپذیری به عنوان مبنای مخالفت آیر با عقاید متافیزیکی، او به مخالفت خود ادامه داد. او در گفتگویی در دهه ۸۰ میلادی با برایان مگی بر این موضوع تأکید کرد.
در سال ۱۹۸۸ اندکی قبل از مرگش، در مقالهای با عنوان «هنگام مرگ، چه میبینم؟» به توصیف تجربیات نامعمول نزدیک مرگ پرداخت. او در مقام یک لاادری میگوید:
«در حالی که بسیار ضعیف شدهام، احساس میکنم که زندگی پس از مرگ ادامه دارد، اما امیدوارم که چنین نباشد».
وی چندی بعد بیان کرد که آنچه گفته است صرفاً تجربه اوست، نه باور به این که جهانی پس از مرگ وجود دارد.