- موجودی: موجود
- مدل: 189338 - 209/2
- وزن: 0.30kg
فلسفه آرتور شوپنهاور
نویسنده: تامس تافه
مترجم: عبدالعلی دستغیب
ناشر: پرسش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
زندگی نامه و فلسفه آرتور شوپنهاور
آرتور شوپنهاور" در 22 فوریهی 1788، در شهر "دانتزیگ" آلمان (گدانسک در لهستان امروزی) دیده به جهان گشود.پدر او که پیشهی بازرگانی داشت، به سبب مهارت، مزاج گرم، سرشت پابرجا و عشق به آزادی، نام آور بود.
هنگامی که آرتور پنج سال داشت، پدرش از "دانتزیگ" به "هامبورگ" کوچ کرد؛ زیرا "دانتزیگ" به دلیل چیرگی "پروس" در سال 1793، استقلال [ =خودسالاری ] خود را از دست داده بود.بدین ترتیب، شوپنهاور جوان، میان تجارت و داد و ستد بزرگ شد و با وجود تشویق و تحریک پدر، این کار را ترک کرد، ولی اثرات آن در وی باقی ماند که عبارت بود از رفتاری کمابیش خشن، ذهنی حقیقتبین و شناختی نسبت به امور دنیا و مردم؛ همین امر، وی را در برابر فیلسوفان رسمی آکادمیک، که او از آنها بیزار بود، قرار داد. شوپنهاور میگوید: "طبیعت، نهاد و یا اراده، از پدر به ارث میرسد و هوش، از مادر.
این فیلسوف آلمانی قرن هجدهم است که مطالعات فلسفی خود را با مطالعة آثار افلاطون و کانت شروع کرد. او در برلین سر کلاسهای فیخته و شلایرماخر دو فیلسوف مشهور آلمانی نشست. شوپنهاور به دلیل ارتباط با گوته شاعر آلمانی و مایر خاورشناس با آثار شرقی آشنا شد. اثر مهم شوپنهاور «جهان همچون اراده و تمثل» است که نویسندة کتاب حاضر قسمتهایی از این اثر را انتخاب و شرح و تفسیر کرده است.
در بخش دیگری از کتاب، مقالههای شوپنهاور با نام پارگا و پارالیپومنا و رسالة گفتگو دربارة دین و نظرات این فیلسوف دربارة وضعیت بشری تحلیل شده است و در پایان کتاب خلاصة انتقادی فلسفة پوشنهاور و توضیح بیشتر دربارة نظریات اساسی فلسفی شوپنهاور آورده شده است.