دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

فضا ، تفاوت ، زندگی روزمره

فضا ، تفاوت ، زندگی روزمره
درحال حاضر موجود نمی باشد
فضا ، تفاوت ، زندگی روزمره
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 178909 - 19/2
  • وزن: 0.60kg
0 ریال

فضا ، تفاوت ، زندگی روزمره

نویسنده: کانیشکا گونواردنا
مترجم: افشین خاکباز , محمد فاضلی
ناشر: تیسا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 490
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

خوانش هانری لوفور

کتاب فضا، تفاوت و زندگی روزمره دربردارنده مجموعه ای از مقالات درباره هانری لوفور فیلسوف مارکسیست فرانسوی است که «نظریه انقلابی را شهری کرد، و انقلابی در نظریه شهری برپا نمود» شهرت لوفور به عنوان چهره ای پیشرو در فلسفه اروپایی و نظریه اجتماعی به شدت افزایش یافته؛ و آثار او درباره فضا، زندگی روزمره و شهری شدن، سبب احیای نظریه، جغرافیا، برنامه ریزی، معماری شهر و مطالعات فرهنگی در سطح جهان شده است.

هانری لوفور ؛ زادهٔ ۱۶ ژوئن ۱۹۰۱ در اژتمو، لاند – درگذشتهٔ ۲۹ ژوئن ۱۹۹۱ در ناوارنس، فرانسه ؛ جامعه‌شناس، روشن‌فکر مارکسیست و فیلسوف فرانسوی است. او بیشتر برای کارهایش روی دیالکتیک، مارکسیسم، زندگی روزمره، شهرها و فضاهای اجتماعی شناخته می‌شود. ابداع اصطلاح حق شهر از اوست.آنری لوفور در ۱۹۰۱ در جنوب فرانسه متولد شد. وی در منزلش در شهر قدیمی «ناوارنس» در سال ۱۹۹۱ درگذشت. وی دانشگاه سوربن، در دهه ۱۹۲۰ درس خواند و جذب جنبش‌های آوانگارد آن زمان شد.

به نظر لوفور، حق به شهر نمایانگر حق مشارکت در جامعه از طریق فعالیت های روزمره (از قبیل: کار، سکونت، تحصیل و تفریح) است. به نظر او، زندگی روزمره و شهر با یکدیگر ارتباطی ناگسستنی دارند. تحقق زندگی شهری تنها از طریق توانایی تایید امور اجتماعی در حوزه های سیاسی و اقتصادی، به گونه ای که به ساکنان اجازۀ مشارکت تمام عیار در جامعه را بدهد، میسر است.

حق به شهر لوفور از طریق روابط اجتماعی شکل می گیرد و به محض مطالبه، ارزش خود را به دست می آورد و شیوه های جدید زندگی، روابط اجتماعی جدید و امکان های جدید را برای مبارزاتِ سیاسی ایجاد می کند. در این مفهوم، حق به شهر؛ به جای مالکیتی که برخی افراد از آن برخوردار و سایرین از آن محرومند، به مطالبۀ منابع مورد نیاز برای رفع نیازهای اساسی و تحقق منافع همۀ اعضای جامعه تبدیل می شود… از نظر حقوق به شهر و حقوق مشارکت سیاسی، حقوق، به جای دارایی ذاتی و طبیعی افراد، یکی از جنبه های تعلق اجتماعی است.»

اثر حاضر، عرصه های جدیدی در رشته های مرتبط با فضا و همچنین نظریه انتقادی می گشاید. این کتاب پیوندی است میان اندیشه های لوفور درباره فضا و سهم او در اندیشه انتقادی. همچنین تاملات انگلیسی- امریکایی و اندیشه های قاره ای درباره لوفور در این کتاب مقایسه شده اند.

از سوی دیگر، نسل سومی از بازخوانی لوفور در این کتاب بازنمایی می شود؛ روایتی که از نقد «سیاسی- اقتصادی» و «پست مدرن - جغرافیایی» فراتر می رود و خوانشی جدید از لوفور ارائه می کند. این اثر به شکلی خلاق درگیر مباحثات روشنفکری پس از جنگ جهانی دوم شده و راهبردهای مختلف ورود به پرسش هایی درباره فضا، زمان، تفاوت، شهری شدن، دولت، استعمار و سیاست رادیکال را به تصویر می کشد. اثر پیش رو برای علاقه مندان به جامعه شناسی، مطالعات شهری، مارکسیسم، نظریه انتقادی، برنامه ریزی شهری، جغرافیا و فلسفه قابل توصیه است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات