- موجودی: موجود
- مدل: 192695 - 80/6
- وزن: 2.50kg
فرهنگ کنایات سخن
نویسنده: حسن انوری
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1700
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1390 _ 1383- دوره چاپ: 3 _ 1
مروری بر کتاب
کنایه، جز لاینفک زبان گفتار و نوشتار محسوب می شود و بسیاری از ما، چه آگاهانه و چه غیرآگاهانه در بخش زیادی از سخنانمان از عنصر کنایه بهره می بریم. به جهت گستردگی و تنوع کاربرد کنایات در زندگی معمول و ادبی، بررسی و کنکاش در امر کنایه، مساله ای واجب از نظرگاه ادبی و فرهنگی به حساب می آید و اگر بخواهیم این پرداخت را به صورت مدون و به عنوان ابزاری برای تحقیق و آموزش مورد استفاده قرار دهیم، یکی از بهترین مواردی که می توان به آن اشاره کرد، پرداختن به کنایه در قالب کتاب هایی همچون دایره المعارف و فرهنگ است. این کتاب ، به موضوع کنايات و اصطلاحات در زبان فارسی، و حوزهی لغوی و معنايی آنها اختصاص دارد.
...انسان برای بسياری از مفاهيم، زبان کنايی به کار می برد. از اين رو پرداختن به کنايات زبان از امور مهم و واجب در زمينهی مسائل فرهنگی است و ما نخستين بار در زبان فارسی توانستهايم کنايات را به طور مستند در فرهنگ دو جلدی به جامعهی ادب ايران پيشکش کنيم. اگر به «فرهنگ» بهعنوان يکی از لوازم ضروری تحقيق و پژوهش نگاه کنيم، آنگاه به ضرورت تدوين فرهنگ در حوزههای گوناگون پی خواهيم برد. چند سالی است که به همت دکتر حسن انوري، اين امر مهم به تحقيق پيوسته و در ادامهی کار علامه دهخدا و دکتر معين، فرهنگهايی در زمينهها و حوزههای مختلف به چاپ رسيده است.
فرهنگ بزرگ سخن، فرهنگ روز سخن، فرهنگ کنايات سخن، فرهنگ دانشآموز سخن و غيره، که تنوع عنوانهای آن نشانگر درک نياز جامعه و زمانه است. اين موج جديد فرهنگنويسی، براساس معيارها و استانداردهای تدوين فرهنگ و با درنظر گرفتن نيازهای روز، ميتواند ياری رسان پژوهشگران و محققان باشد؛ چراکه کمتر محققی می تواند خود را از مراجعه به فرهنگ بی نياز بداند.»