- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 181058 - 10/1
- وزن: 0.40kg
فرهنگ واژه های مکتبهای
نویسنده: امیرمسعود خدایار
ناشر: خورشید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 250
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1367 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
سیاسی ، فلسفی ، مذهبی ، هنری ، ادبی
در این فرهنگ علاوه بر تبیین اصطلاحات، نهادها و مکتبهای سیاسی ، فلسفی ، مذهبی ، هنری ، ادبی، تلاش بر این بوده که آگاهیهای لازمی نیز دربارهی فیلسوفان و نظریهپردازان علوم سیاسی و سیاستمداران ارائه گردد. الگوی فراهمآورنده در گزینش عناوین و مدخلها، عمدتاً «فرهنگ علوم سیاسی آکسفورد» بوده که در حال حاضر یکی از مراجع اهل فن است، با تأکید بر این نکته که در شیوه کار مولفان تنها گزینش عناوین به پیروی از فرهنگ آکسفورد بوده و در توضیح و شرح مربوط به هر مدخل با تألیف و نیز ترجمه از مراجع و منابع دیگر، سعی کردهاند بهروزترین اطلاعات و آگاهیها تا زمان انتشار این فرهنگ به دست داده شود.
امپریالیسم : Imperialism
در این نوع حکومتها قدرت و وسعت فراوانی داشته و ملل مختلف را زیر نفوذ و سلطه خود می آورد. مثلا استعمارگر پیر انگلیس اینگونه بوده است.
سوسیالیسم : Socialism
یعنی ثروت جامعه اعم از منافع و مواهب و نعمت های طبیعی و ... در اختیار افراد خاص نبوده و بین کل جامعه تعدیل گردد و دولت به نفع بهره مندی اکثریت جامعه عمل نماید.
کمونیسم : Communism
در واقع بر اساس سوسیالیزم بوده ولی به صورت افراطی که در آن کلیه مالکیت های فردی و شخصی حذف و مالکیت در جامعه به صورت اشتراکی و در حد نیاز هر فرد با کنترل و نظارت دولت ،تعریف می شود. به عبارتی: مالکیت اشتراکی توده ها با نظارت دولت را گویند.
دموکراسی : Democracy
حکومت مردم بر مردم یا همان مردم سالاری را گویند . به عبارتی دیگر مردم از طریق انتخابات و واگذاری اختیارات به نمایندگان خود حکومت می کنند.