- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161479 - 67/5
- وزن: 0.30kg
فرهنگ و ارزش
نویسنده: لودویک ویتگنشتاین
مترجم: امید مهرگان
ناشر: گام نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 188
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1387 ~ 1381 - دوره چاپ: 3 ~ 1
مروری بر کتاب
میراث بر جای مانده از ویتگنشتاین است که پس از مرگ وی،از میان دستنوشته های او برگرفته شده است.به همین جهت،نباید آن را کتابی انگاشت که از ابتدا و انتهای از پیش تعیین شده ای برخوردار است.هرچند این یادداشت ها و گزین گویه ها را تنها در پس زمینه فلسفه ویتگنشتاین میتوان به درستی فهمید.
در عین حال آن ها به نوبه خود در فهم این فلسفه نیز سهم به سزایی دارند.بنابراین برای خوانندگانی که با سایر آثار فلسفی ویتگنشتاین آشنا نیستند.این کتاب برای برداشتن گام هایی در مسیر فلسفه او موثر خواهد بود.
تفکر ویتگنشتاین از یک جهت تاثیر بسیار اندکى در حیات فکرى این قرن به جا نهاده است. همان طور که او خود به درستى دریافته بود، اسلوب فکر کردن او با اسلوب غالب تفکر در زمانه ما ناسازگار است. پویش فکرى او، به قول خودش، با «روحى که جریان عظیم تمدن اروپایى و آمریکایى را که همه ما در آن دم مى زنیم شکل داده» سر ستیز دارد.
حال که نزدیک به نیم قرن از مرگ وى مى گذرد، مى توان روشن تر از همیشه دید این احساس او که فکر مى کرد برخلاف جریان آب شنا مى کند درست بوده است. اگر مى خواستیم بر این جریان غالب برچسبى زنیم مى توانستیم آن را «علم زدگى» بنامیم، این دیدگاه که هر مسئله معقول یا قابل فهمى یا راه حل علمى دارد یا اصلاً راه حل ندارد. در برابر این دیدگاه بود که ویتگنشتاین علم پیکار برافراشت.
علم زدگى به قالب هاى فراوانى درمى آید: در علوم انسانى به قالب نگرشى که وانمود مى کند فلسفه، ادبیات، تاریخ، موسیقى و هنر را مى توان چنان مطالعه کرد که گویى جملگى در زمره علوم اند، با «پژوهشگرانى» که ناگزیرند «روش شناسى» پژوهش هاى خود را موبه مو شرح دهند- روال متظاهرانه اى که ثمرى جز خیل عظیم نوشته هاى ناخوان و ناجور دانشگاهى نداشته که ویژگى بارزشان نظریه پراکنى هاى پوشالى، جعل تخصص هاى قلابى و پیدایش و گسترش واژگان شبه فنى و دهن پرکن است. ویتگنشتاین این تغییر و تحولات بى معنى و بى فایده را نظاره مى کرد و گلایه مى نمود.