- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 180448 - 102/5
- وزن: 1.00kg
فرهنگ هنرمندان ایرانی از آغاز تا امروز
نویسنده: عبدالرفیع حقیقت
ناشر: کومش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 640
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ مهر دارد
مروری بر کتاب
مصور
در این مجموعه که به ترتیب الفبای نام خانوادگی فراهم شده، هنرمندان، موسیقیدانان، نقاشان، خوشنویسان و طراحان ایرانی از آغاز تا کنون به اجمال معرفی شدهاند. بررسی هنرایران از این لحاظ نیز با ارزش است که خصوصیت یکی از فعال ترین و بارورترین نیروهای تاریخ را به ما می شناساند.
محمّد غفاری ملقب به کمال الملک
معروفترین نقاش عصر قاجار در سال 1226 هجری خورشیدی در کاشان به دنیا آمد و در سال 1319 در سن 93 سالگی در حسین آباد نیشابور درگذشت. کمال الملک در شانزده سالگی از کاشان به تهران آمد و از نوجوانی به کار نقاشی پرداخت ، تا سال 1272 که پس از کشیدن تابلو معروف " تالار آینه " از طرف ناصرالدین شاه به لقب کمال الملک ملقب گردید ، آثار بسیار دیگری پدید آورده که به نام " محمّد غفاری " امضا کرده است.
کمال الملک تا پایان سلطنت ناصرالدین شاه مورد توجه و عنایت خاص او بود و پس از قتل ناصرالدین شاه نیز از طرف مظفرالدین به اروپا اعزام شد. پس از چهار سال اقامت در پاریس به ایران بازگشت و مدرسه صنایع مستظرفه را بنیان نهاد که بعداً به وزارتخانه تبدیل شد. در اواخر قاجاریه نیز نامه ای از رضاخان سردار سپه به عنوان " رئیس الوزراء" خطاب به کمال الملک در دست است که ضمن آن می نویسد : "شما را یکی از بهترین عناصر وطن خواه مملکت می دانم" و ضمن وعده هرگونه مساعدت ، از او می خواهد که با نهایت دلگرمی به کار خود مشغول باشد.
با وجود این کمال الملک در اوایل سلطنت رضاشاه به دلایل نامعلومی از تهران می رود و تا پایان عمر در قریه حسین آباد نیشابور زندگی می کند. از کمال الملک بیش از یکصد تابلو نقاشی به یادگار مانده که آخرین آنها مربوط به سال 1311 است.
ابوالحسن صبا
موسیقی دان معروف ایرانی ، نوه ملک الشعرا و محمودخان صبا موسیقی دان معروف دوران قاجاریه و فرزند ابوالقاسم خان کمال السلطنه است که او نیز با موسیقی ایرانی و اروپائی آشنائی کامل داشت. ابوالحسن صبا ضمن تحصیل به تشویق پدر به تمرین و نواختن آلات موسیقی پرداخت و به خصوص در نواختن ویولن مهارت زیادی از خود نشان داد. پس از تأسیس مدرسه عالی موسیقی به ریاست علینقی وزیری ، ابوالحسن صبا به تکمیل معلومات خود در رشته موسیقی پرداخت و پس از یک سال تحصیل موسیقی در این مدرسه ، از طرف علینقی خان وزیری برای تدریس ردیف موسیقی ایرانی به وسیله ویولن برگزیده شد.
ابوالحسن صبا پس از چند سال تعلیم موسیقی در مدرسه عالی موسیقی کلاس خصوصی ویولن خود را دائر کرد و بسیاری از هنرمندانی که بعدها در این رشته درخشیدند شاگرد او بودند. ابوالحسن صبا که در سال های پایانی عمر ریاست ارکستر ملی هنرهای زیبا را به عهده داشت ، در سال 1336 درگذشت...