دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

فرهنگ نائینی

فرهنگ نائینی

نویسنده: منوچهر ستوده
ناشر: موسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 300
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1365 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو ؛ جلد کتاب رنگ پریدگی مختصری دارد

 

مروری بر کتاب

مردم نایین دارای دو زبان فارسی و زبانی محلی (نایینی) هستند. اصولاً به نظر می‌رسد که خانواده‌هایی که از نقاط دیگر به نایین مهاجرت نکرده و چند سده بیشتر در نایین بودند از زبان نایینی برای محاوره بیشتر استفاده می‌کنند و تازه واردین (که البته گاهی خانواده‌های آن‌ها حدود 1000سال است که به نایین آمده اند) معمولاً از زبان محلی استفاده نمی‌کردند و زبان خانوادگی آن‌ها فارسی بود.

به نظر می‌رسد این زبان شاخه‌ای از زبان‌های ایران باستان باشد که با پهلوی و دیگر زبان‌های عهد ساسانی خویشاوندی و نزدیکی داشته است. لغات این زبان از طرفی نزدیک به زبان زرتشتیان یزد  و از طرفی گاهی لغاتی نزدیک به زبان یهودیان ساکن اصفهان دارد. چون نوشته‌ای به ‌این زبان مانند سایر زبان‌های محلی در دست نیست سیر تحولی و تکمیلی آن را نمی‌توان در طول زمان به درستی تحقیق کرد. مرحوم خانلری‌ این زبان را جزو زبان‌های ایرانی شمال غربی با زبان‌هایی مانند گیلکی، طالشی و نواحی اطراف یزد و سمنان  و کردی و بلوچی آورده است.

نائینی ـ زبان مردم نائین ـ با صرف و نحو دقیق و بررسی‌شده آن مخصوص هفت محله شهر نائین است. اهالی شهر تقریباً از دوران جنگ جهانی دوم پا از باروی محلات هفتگانه بیرون گذاشته و کنار جاده اصفهان به یزد و در کشخوان‌ها به خانه ساختن پرداخته‌اند. این کتاب دربرگیرنده فرهنگ اصطلاحات نائینی با معادل فارسی آن است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات