- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 189732 - 121/2
- وزن: 2.00kg
فرهنگ فیلم های سینما
نویسنده: ژرژ سادول
مترجم: هادی غبرائی , عباس خلیلی , سینا مجیرشیبانی
ناشر: آینه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1088
اندازه کتاب: خشتی گالینگور - سال انتشار: 1367 - دوره چاپ : 1
کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
صد فیلم منتخب نویسنده که تا سال 1971 را در بر میگیرد. مطالب کتاب منحصر به طرحی فشرده از داستان هر فیلم است و هیچ نقدی بر آنها نیامده است . فرهنگ فیلمهای سینما حاوی 1200 فیلم انتخابی ژرژ سادول به ضمیمه صد فیلم منتخب مترجم انگلیسی کتاب(پیتر موریس) است که حدوداً تا سال 1971 را دربرمیگیرد. مترجمین فارسی کتاب نیز صد فیلم از میان آثار تولید شده پس از سال 1971 را که به جهاتی دارای اهمیتاند، انتخاب کرده و به صورت ضمیمهای در جلد دوم کتاب آوردهاند.
...در روز 20سپتامبر 1946، اولین دوره واقعی جشنواره کن باردیگر در همان شهر و بنا بر قول همچنان باقیمانده مقامات شهر برای ساخت کاخ جشنواره و باحمایت دو وزارت امورخارجه و آموزشوپرورش فرانسه برگزار شد. لویی لومیر 82ساله ریاست هیات داوران را بهعهده گرفت و جشنواره، 11فیلم را شایسته دریافت جایزه بزرگ جشنواره دانست.
از سال بعد مرکز ملی سینمای فرانسه _cnc عهده دار هماهنگی انتخاب فیلم شد و در آن دوران فیلمهای ارایه شده از کشورهای صاحب سینما، بدون انتخاب از طرف مقامات جشنواره دراین رویداد به نمایش گذاشته میشد.علیرغم مشکلات مالی که حتی مانع برگزاری جشنواره درسال 1950 شد، مقامات کن بهقول خود عمل کرده و کاخ کروازت از سال 1952 محل برگزاری جشنواره شد و این مکان هماکنون محل هتلنوگاهیلتون کن است که بخش پانزده روز کارگردانان در آن برگزار میشود.
زمان جشنواره کن در دهه پنجاه به فصل بهار تغییر پیدا کرد که دلیل آن در رقابت با جشنوارههای برلین و ونیز و دریافت فیلمهای مطرح سینمایی جهان و نیز بهدلیل فصل توریستی ارزیابی شد. در سال 1954، سوزان لازون جواهرساز پاریسی پیشنهاد استفاده از برگ نخل را که دیگر سمبل شهر و جشنواره شده بود را بهعنوان جایزه داد که با طرحی از ژانکوکتو، جایزه نخل طلا جایگزین جایزه بزرگ جشنواره از سال 1955 شد و البته جایزه نخلطلای فعلی کن با طرحی از کارولین شوفل _ گروزی مدیر شوپارد از سال 1997 به برندگان اول جشنواره اعطا میشود.
جشنواره کن از ابتدا محل جولان ستارهها و نامهای بزرگ هنر سینما بود و حتی تماشاگران جشنواره نیز عمدتا جهت دیدار این ستارگان و حضور در میهمانیهای پرزرق و برق جشنواره در هتلها و ویلاها به کن سفر میکردند، اما بهتدریج صنعت سینما، وجه اقتصادی خود را نیز برجشنواره تحمیل کرد و درسال 1959، باحضور ده شرکتکننده و برپایی یک پرده کن بر پشت بام کاخ جشنواره، اولین بازار فیلم کن نیز شکل گرفت و از سال 1961 این بازار بخش رسمی از جشنواره بینالمللی فیلم کن شد.
حضور چند باره نامهای آشنا و کارگردانهای صاحب نام در کن انتقاداتی را موجب شد و ژرژ سادول منتقد و مورخ معروف فرانسوی، «بخش هفته بینالمللی منتقدین» را از سال 1962 جهت معرفی استعدادهای جدید و خاص فیلمهای اول و یا دوم یک کارگردان ایجاد کرد.
فرهنگ فیلمهای سینما در نوع خود نخستین فرهنگ فیلم جهان است و به رغم دستکاریهای فراوان مترجم انگلیسی کتاب در متن اصلی، مطالب کتاب همچنان مشخص کنندۀ نقطه نظرها و آراء و سبک نوشتاری ژرژ سادول است. این مطالب به شکلی نوشته شده که مشخص کننده معیارها و ارزشهای سبکی باشد که فیلم به آن وابسته است. از این رو برای کسانی که روی سبکی مشخص یا آثار فیلمسازی خاص کار و تحقیق میکنند، بسیارمفید خواهد بود.