- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 125752 - 93/4
- وزن: 1.50kg
- UPC: 100 = 120
فرهنگ شمیم
نویسنده: علی اصغر شمیم - محمدعلی خلیلی
ناشر: مدبر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1190
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
امیر کبیر سابق - مصور
شامل : لغات عادی و معمولی
و مجموعه ای از اصطلاحات علمی
کلیات جغرافیایی
اعلام تاریخی و جغرافیلیی ایران
اعلام مهم جغرافیایی و مشاهیر
علم و ادب و هنر جهان
منظور از فرهنگ یا واژه نامه یا لغت نامه، سیاهی و صورتی است -عموماً- الفبایی از لغات یک زبان به انضمام اطلاعات لازم هر یک از آن لغات شامل تلفظ، ریشه، معنا، مترادفات، ... یا ممکن است معادل آن لغت به زبانی دیگر آمده باشد. لیکن فرهنگ ها صورتهای دیگری نیز دارند، از جمله: واژهنامه هایی که در آخر پارهای از کتابها میآید و عموماً لغات تخصصی و خاص را که در آن کتاب به کار گرفته شده، معنی و توصیف می کنند یا کشف اللغات که عموماً در آخر دیوان شعر است یا کشف الآیات برای بازیابی آیات قرآن. گاه ممکن است لغات خاص یک کتاب به صورت فرهنگ مستقلی تهیه و چاپ شود و حاوی اسامی و لغات خاص آن اثر باشد؛ مانند اعلام قرآن. نوع دیگر واژهنامه ها، فرهنگ های جغرافیایی است که حاوی اطلاعاتی دربارۀ اماکن جغرافیایی هستند..
علی اصغر شمیم در سال ۱۲۸۲ شمسی در همدان به دنیا آمد. مقدمات علوم را در همدان فرا گرفت، سپس به تهران رفت و به ادامهٔ تحصیلات خود مشغول شد. بعد از گذراندن دانشسرای عالی، معلم تاریخ شد. ابتدا در ارومیه و پس از آن در تهران به تدریس در دبیرستانها مشغول شد. تدریس در دبیرستانها از سال ۱۳۱۵ تا سال ۱۳۲۵ به طول انجامید و در همین سال استاد کرسی تاریخ دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد. مرحوم شمیم علاوه بر تدریس و مسئولیتهای فرهنگی چون سرپرستی ادارۀ فرهنگ اصفهان (۱۳۲۵) و سرپرستی ادارۀ فرهنگ خوزستان (۱۳۳۱-۱۳۳۴)، ریاست کتابخانه ملی ایران را از سال ۱۳۱۹ تا سال ۱۳۲۱ عهده دار بود.
از کتابهای مشهور او ایران در دورهٔ سلطنت قاجار است. غلامرضا ورهرام در کتاب نظام سیاسی و سازمانهای اجتماعی ایران در عصر قاجار در بیان منابع و مآخذ تاریخ قاجار کتاب تاریخ ایران در دورهٔ سلطنت قاجار را یکی از منابع فرعی درباره این دوره تاریخی برمیشمارد و درباره آن مینویسد: «این کتاب از لحاظ تاریخ سیاسی _ صرفنظر از برخی نظریههای وی در پارهای از مسائل اجتماعی _ درباره دوران قاجار قابل اهمیت است.