دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

فرهنگ خاورشناسان

فرهنگ خاورشناسان

نویسنده: ابوالقاسم سحاب
ناشر: طبع کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 375
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1317 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو ؛ با گالینگور صحافی شده ؛ واجد عکس محمدرضا پهلوی ابتدای کتاب

 

مروری بر کتاب

مصور

در شرح حال و خدمات دانشمندان ایران شناس و مستشرقین

دیرگاهی است که موضوع خاورشناسی میان اروپاییان مورد توجه قرار رفته است. این توجه باعث گردید تا علمای مغرب‌زمین به مشرق‌زمین توجه ویژه‌ای یافته و آثار بسیار ارزشمندی تالیف نمایند. در نتیجه این خاورشناسان توانسته‌اند تا خدمات ارزشمندی به ما ارائه نمایند.

فرهنگ خاورشناسان ابوالقاسم سحاب می‌توان گفت که آغاز خاورشناسی همزمان با جنگ‌های صلیبی بود. اروپاییان در این سفر اجباری که به نیت جنگ و نبردی مذهبی پای به مشرق‌زمین گذاشتند، با تمدن‌هایی روبرو شدند که تا آن زمان از وجود آن‌ها بی‌خبر بودند. در نتیجه علمای غرب برای آشنایی بیشتر با شرق شروع به تحقیق و تفحص نمودند.

این بذل و توجه غربیان به شرقیان باعث شد تا در ادوار بعدی و با کمرنگ شدن تمدن و فرهنگ در شرق، ادبیات و فرهنگ و هنر شرقی به فراموشی سپرده نشود. در واقع مستشرقین توانستند با این کار، از نابودی مظاهر فرهنگی و تمدنی شرق پیش‌گیری نمایند. 

طرح فرهنگ خاورشناسان، یکی از طرح های درازمدت و کاربردی پژوهشگاه است؛ و هدف از تألیف کتاب فرهنگ خاورشناسان، تهیه منبعی معتبر و جامع از زندگی نامه و کتاب شناسی ایران شناسان و اسلام شناسان غیرایرانی است که درباره آنان و آثارشان، مکرر مطالبی، به ویژه به زبان فارسی، به صورت کتاب ها و مقاله نوشته و سخنرانی های مختلف علمی و آموزشی ایراد شده است.

معرفی زندگی نامه و آثار ایران شناسان و مستشرقین از قدیم ترین روزگار تا عصر حاضر، در قالب فرهنگی جامع و معتبر، راه را برای درک و شناخت بیشتر متون تاریخی، باستان شناسی، زبان شناسی، اجتماعی و ادبیات فارسی هموار می سازد.

ابوالقاسم سحاب متولد ۱۲۶۶ و درگذشته ۱۳۳۵ خورشیدی، پژوهشگر برجسته علوم انسانی در ایران بود. در ۱۹ فروردین سال ۱۲۶۶ شمسی در یک خانواده دهقانی در قریه فم تفرش متولد شد. در سه سالگی به مکتب‌خانه آخوند ملاحسین شاهمیری رفت و با استعداد شگرفی که داشت درمدت کوتاهی دروس مقدماتی را فرا گرفت. سپس در محضر دیگر علمای تفرش شادروانان امامی و سید علی اکبر سجادی به فراگرفتن فقه و اصول و زبان‌های عربی و فرانسه اهتمام کرد. او خطی خوش و طبعی روان داشت. با کمک رجال نفرش شادروانان دبیر لشکر و سناء الدوله در صدسال پیش مدرسه‌ای دخترانه در تفرش تاسیس کرد. 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات