دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

فرهنگ تفسیری ایسم ها

فرهنگ تفسیری ایسم ها

نویسنده: مهدی حاجی زاده
ناشر: جامه دران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 320
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 3

 

مروری بر کتاب

ایسم در لغت به معنای اصالت، اصول، رویه و نمونه آن است و در حالت پسوندی معنای مکتب از آن گرفته می شود. این پسوند (شیسم، سیسم، سیزم) که اصطلاحا به "ایسم" از آن یاد می شود و در گفتگوها و بر سر زبانها جاری است از واژه شیسما گرفته شده که در زبان یونانی به معنای شکاف است و در ابتدا در مورد مسلک ها و انشعابهایی به کار می رفته که از کلیسا و مذهب مسیح منشعب می شده اند و با کناره گیری می نموده اند (اعتزالی و انشعابی) و غالبا این انشعاب و کناره گیری ها را که سبب تضعیف کلیسا و مذهب میشده، جرم و گناه تلقی می نمودند و به چنین فرقه و گروههایی که از کلیسا و روحانیت جدا می شدند و به مفهومی شکاف در مذهب ایجاد می نموده اند، "شیسم" می گفته اند.

ایسم چیست؟
ایسم ها چه هستند؟
از کجا آمده اند؟
هدفشان چیست؟
پاسخ سوالات بالا را فقط در فرهنگ ایسم ها جست جو کنید...

اگر هم اکنون دانشجو هستید، یا تحصیلات خود را تمام کرده اید، روزهای اول دانشجویی را به یاد دارید، وقتی که استاد درباره مثلاً لیبرالیسم یا سوسیالیسم و مکاتب دیگری صحبت می کرد و در جریان صحبت مثلاً می گفت که فلان شخص یک مارکسیست یا دموکرات دوآتشه است؟

معمولاً کسانی که به تازگی وارد دانشگاه می شوند، به علت تازگی و عدم آشنایی با مفاهیمی که مورد بحث قرار می گیرد، نمی توانند تفاوت های بین صفت بودم یا اسم بودن مفاهیم، که بار معنایی متفاوتی را دارند، دریابند. به نظر شما بهترین راه برای دانشجوی علاقه مندی که می خواهد این تفاوت ها را تشخیص دهد، چیست؟

ایسم، شیسم، سیسم، سیزم :(ism) ایسم در لغت به معنای اصالت، اصول، رویه و نمونه آن است و در حالت پسوندی معنای مکتب از آن گرفته می شود. این پسوند (شیسم، سیسم، سیزم) که اصطلاحاً به «ایسم» از آن یاد می شود و در گفت وگوها و بر سر زبان ها جاری است از واژه شیسما (Schisma) گرفته شده که در زبان یونانی به معنای شکاف است و در ابتدا در مورد مسلک ها و انشعاب هایی به کار می رفته که از کلیسا و مذهب مسیح منشعب می شده اند و یا کناره گیری می نموده اند (اعتزالی و انشعابی) و غالباً این انشعاب و کناره گیری ها را که سبب تضعیف کلیسا و مذهب می شده جرم و گناه تلقی می نمودند.
به چنین فرقه و گروه هایی که از کلیسا و روحانیت جدا می شدند و به مفهومی شکاف در مذهب ایجاد می نموده اند «شیسم» می گفته اند....

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات