- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 180678 - 74/4
- وزن: 0.80kg
فرهنگ ایرانی پیش از اسلام
نویسنده: محمد محمدی ملایری
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 480
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ : 2
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
و آثار آن در تمدن اسلامی و ادبیات عربی
بيشتر ما میپنداريم که ادب و فرهنگ پيش از اسلام ايران با يورش عربها نابود شد و فرهنگی نوخواسته و جدا از گذشته در دامان فرهنگ اسلامی پرورش يافت. اما چگونه میتوان باور کرد ادب و فرهنگ مردمی که پيشينهی تاريخی چندهزار ساله دارند، در زمانی کوتاه آن چنان نابود يا دگرگون شود که اثری از آن نماند و در نتيجه "آن مردم در نادانی و بیخبری فرو روند تا پس از گذشت زمانی دراز بار ديگر در اثر عواملی ديگر از نو قدم به عالم دانش و ادب نهند، آن هم از گونهای ديگر.
" برعکس، نگاهی گذار به تاريخ سدههای نخست ورود اسلام به ايران نشان میدهد که ايرانيان در همان دوران که آن را دوران "فترت و انقطاع" خواندهاند، فرهنگ پربار خود را داشتند و همان فرهنگ بود که پايههای اصلی تمدن اسلامی را پیريزی کرد. اين انديشهی بنيادی پايهی پژوهشهای گسترده و نوآورانهی دکتر محمد محمدی ملايری شد که گوشهای از آن در کتاب "فرهنگ ايرانی پيش از اسلام و آثار آن در تمدن اسلامی و ادبيات عرب" بازتاب يافته است .دکتر محمد محمدی ملایری ، پایه گذار کرسی ادبیات فارسی در دانشگاه امریکایی بیروت و استاد دانشگاه های لبنان و تهران هستند .
فرهنگ ایرانی که از یک مقدمه و ۱۱ گفتار پدید امده، مشتمل است بر عناوین فراگیر اثار فرهنگی ایران و سرگذشت ان در حمله ی اعراب،تاثیر تشکیلات اداری ساسانیان در دولت خلفا، دبیران ایرانی پیش از اسلام و پس از آن، نهضت علمی عصر عباسی و ترجمه ی آثار ایرانی،چند کتاب تاریخی که از پهلوی به عربی ترجمه شدند،قصه ها و افسانه های ایرانی در ادبیات عربی،اندیشه های فلسفی و علمی ایران از دوران انوشیروان تا قرنهای نخستین اسلامی، جندی شاپور،مرکز پزشکی ایران پیش از اسلام و قرنهای نخستین اسلامی ، حکمت عملی و اخلاق در ایران و اسلام ، کتابهایی که در موضوع ادب به زبان عربی تالیف شده اند، ایین نگارش فارسی و نثر فنی عربی و.....
فهرست
گفتار یکم : آثار فرهنگی ایران و سرگذشت آن در حمله ی اعراب
گفتار دوم: تاثیر تشکیلات اداری ساسانیان در دولت خلفا
گفتار سوم:دبیران ایرانی پیش از اسلام و پس از ان
گفتار چهارم:نهضت علمی عصر عباسی و ترجمه ی آثار ایرانی
گفتار پنجم: چند کتاب تاریخی از پهلوی به عربی ترجمه گردید
گفتار ششم: قصه ها و افسانه های ایرانی در ادبیات عرب
گفتار هفتم: اندیشه های فلسفی و علمی در ایران از دوران انوشیروان تا قرنهای نخستین اسلامی
گفتارهشتم:جندی شاپور ،مرکز پزشکی ایران پیش از اسلام و در قرنهای نخستین اسلامی
گفتار نهم:حکمت عملی و اخلاق در ایران و اسلام
گفتار دهم: کتابهائی که در موضوع ادب به زبان عربی تالیف شده
گفتار یازدهم:آیین نگارش فارسی و نثر فنی عربی