- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 186213 - 115/2
- وزن: 1.00kg
فرمایشات اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشداران
نویسنده: محمدرضا پهلوی
به کوشش: یحیی شهیدی
ناشر: ارتش شاهنشاهی ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 295
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1354 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه جلد زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
از دی ماه 1317 تا مهرماه 1353
درباره ارتش شاهنشاهی و مسائل دفاعی ایران
آمدن من امروز به اینجا برای دو مقصود بود: یکی بازدید دبیرستان و دیگری آگاهی از احوال دانش آموزان. اینک ببینیم چه تغییراتی در روحیه آنها راه یافته است. امروز جوانان ما باید از روی علائم و آثاریکه ما انتظار داریم در روحیات آنها مشاهده شود، آکنده از روح سلحشوری و دلیری و عشق به خدمت سربازی و حس جانبازی در راه میهن باشند. دانشجویان ما امروز باید علاقه مخصوصی نسبت به ارتش و خدمتگزاری در آن بروز دهند...
ارتش شاهنشاهی ایران، پیکرهٔ اصلی نیروهای مسلح ایران را تشکیل میداد. وظیفهٔ اصلی ارتش، حفظ تمامیت ارضی ایران و دفاع از کشور در برابر تهاجم نظامی بیگانگان بود. محمدرضاشاه پهلوی، پس از تثبیت قدرت خود پس از کودتای ۲۸ مرداد مدرن سازی ارتش را به طور گسترده آغاز کرد. صدها فروند جنگندههای نورثروپ اف-۵ و مکدانل داگلاس اف-۴ فانتوم خریداری شد و نیروی هوایی ایران به سرعت به یکی از برترین نیرویهای هوایی در دنیا تبدیل گردید. پس از تولید جنگندههای اف ۱۴ سفارشی بالغ بر ۱۵۰ برای شرکت گرومن ارسال شد و ۷۸ فروند تحویل و در قالب چهار اسکادران فعال شدند. خرید تعداد زیادی از انواع هلیکوپترهای جنگی بل ایاچ-۱ سوپرکبرا نیز هوانیروز شاهنشاهی ایران را قدرتمند کرد.
نیروی زمینی ارتش شاهنشاهی نیز پس از خرید حجم گستردهای از تسلیحات نظامی شامل تانکهای چیفتن، ام۴۷ و ام۴۸ و ام۶۰ و مقداری زیادی موشکهای ضدتانک مدرنیزه شد. روند مدرن سازی و خرید تسلیحات نظامی به قدری سریع بود که بسیاری از ابرقدرتها از فروش تسلیحات نظامی به ایران ابراز نگرانی میکردند. روند رو به رشد و پیشرفت صنایع نظامی در ایران و همچنین حجم بالای خریدهای تسلیحاتی باعث گردید که ارتش شاهنشاهی ایران در سال ۱۹۷۹ به پنجمین ارتش نیرومند دنیا تبدیل شود. گویند که شاه وسواس نظامی داشته...
«ستاد» واژهای است فارسی که از اوایل به سلطنت رسیدن رضاشاه پهلوی به جای کلمه عربی «ارکان حرب قشون» برای ارتش ایران برگزیده شد که بعدها در زمان سلطنت محمدرضاشاه پهلوی به نام «ستاد بزرگ ارتشتاران» تغییر نام داد. ستاد در هر یگان مرکز فرماندهی و هماهنگ کننده آن واحد است. در نیروهای مسلح شاهنشاهی ایران در هر واحد بزرگتر از گردان یک ستاد وجود داشت که به همان ترتیب سلسله مراتب تحت فرمان ستاد یگانهای بالاتر از خود بود.
ستاد بزرگ ارتشتاران نیز مرکز فرماندهی و هماهنگ کننده کل واحدهای نیروهای مسلح شاهنشاهی بود که از ادارات و دوایر مختلف تشکیل شده و در راس آن رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران (معمولا در سالهای قبل از انقلاب با درجه ارتشبدی) قرار داشت که از لحاظ مسئولیت و کسب فرمان بطور مستقیم تحت دستور شخص پادشاه قرار داشت. آموزش دوره عالی نظامی «فرماندهی و ستاد» جهت نیل افسران به درجات تیمساری از پیش از سال ۱۳۲۰ در دانشگاه جنگ و پس از سال ۱۳۳۶ در دانشکده فرماندهی و ستاد (دافوس) انجام میگرفت.