- موجودی: موجود
- مدل: 192774 - 11/6
- وزن: 1.30kg
فرمان نامه حضرت امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر نخعی
مترجم: جواد فاضل
تذهیب : محمدرضا هنرور
تابلوهای خوشنویسی: مهدی خداپناه
نگارگری: امیرحسین آقامیری
ناشر: پیام عدالت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 96
اندازه کتاب: رحلی چرم ؛ با جعبه - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 2
کیفیت : نو ؛ لبه جعبه سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
معطر ، مصور رنگی ، تمام گلاسه
فرمان نامه حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام به مالک اشتر فرمانی است که امیرالمومنین هنگام اعزام او به مصر صادر نموده است و جامع ترین دستورات دنیاداری را در بردارد.
به نام خداوند بخشنده مهربان، این فرمان بنده خدا على امیر مومنان، به مالک اشتر پسر حارث است، در عهدى که با او دارد، هنگامى که او را به فرماندارى مصر برمى گزیند تا خراج آن دیار را جمع آورد، و با دشمنانش نبرد کند، کار مردم را اصلاح، و شهرهاى مصر را آباد سازد...
وقتی حضرت امیرالمومنین علی (ع)، مالک اشتر نخعی از یاران خود را به امارت مصر منصوب کرد، به او فرمانی در قالب یک نامه نوشت، این نامه بی تردید از مهمترین اسناد سیاسی حقوق اسلامی و خصوصا شعبه شیعی آن است.
در این نامه ویژگیهای حکومت اسلامی، حاکم اسلامی، حقوق شهروندان، رابطه دولت با شهروند و … بیان شده است.
این فرمانی است از بنده خدا، علی امیرالمؤمنین به مالک بن حارث اشترنخعی در پیمانی که با او مینهد، هنگامی که او را فرمانروایی مصر داد تا خراج آنجا را گرد آورد و با دشمنانش پیکار کند و کار مردمش را به صلاح آورد و شهرهایش را آباد سازد.
او را به ترس از خدا و برگزیدن طاعت او بر دیگر کارها و پیروی از هر چه در کتاب خود بدان فرمان داده، از واجبات و سنتهایی که کس به سعادت نرسد مگر به پیروی از آنها، و به شقاوت نیفتد، مگر به انکار آنها و ضایع گذاشتن آنها. و باید که خدای سبحان را یاری نماید به دل و دست و زبان خود، که خدای جل اسمه، یاریکردن هر کس را که یاریش کند و عزیز داشتن هر کس را که عزیزش دارد بر عهده گرفته است و او را فرمان میدهد که زمام نفس خویش در برابر شهوتها به دست گیرد و از سرکشیهایش باز دارد، زیرا نفس همواره به بدی فرمان دهد، مگر آنکه خداوند رحمت آورد.