- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 166997 - 99/3
- وزن: 0.50kg
فردوسی و هویت شناسی ایرانی
نویسنده: منصور رستگار فسایی
ناشر: طرح نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 405
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه جلد کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
مجموعه مقالات درباره شاهنامه فردوسی
فردوسی به ایران تنها به عنوان یک جغرافیا نمینگرد، بلکه آن را یک فرهنگ، یک معنویت و یک سنت شناخته شده بدیهی میداند .به همین دلیل میکوشد تا در مرحله اول، کتاب خود را به نماد این فرهنگ تبدیل کند . نویسنده در این مجموعه، طی چهارده مقاله و سه مصاحبه، نکاتی چند در باب شاهنامه، اندیشههای فردوسی و برخی مضامین موجود در شاهنامه، مطرح میسازد...
کتاب شاهنامه کتاب کتابها، کتاب زندگی و مرگ. شاهنامه تنها سرگذشت ایران و حماسه دوره معینی را بازگو نمیکند. جوهر هستی را می سراید از این رو هر زمان و هر سرزمین میتواند خود را در آن بازیابد. برای شاهنامه ارزشهای گوناگون برشمرده است زنده کننده عجم، زنده کننده زبان فارسی، کارنامه ایران و… ولی برترین ارزش آن، آن است که در زندگی انسانی معنی می نهد.
هویت ملی به معنای احساس تعلق و وفاداری به عناصر و نمادهای مشترک در یک ملت و در میان مرزهای تعریف شده سیاسی است. هویت ملی از عناصر و مؤلفههای مختلفی تشکیل شده است و به عبارت دقیقتر، دارای ابعاد مختلف تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، جغرافیایی و سیاسی است. سرزمین، تاریخ، دین و آئین، زبان و ادبیات، نمادها و اساطیر، آداب و مناسک، ارزشها و اعتقادات و دولت مهمترین عناصر و مؤلفههای هویت ملی مردم یک کشور محسوب میشوند.
در این میان، بُعد فرهنگی - تاریخی هویت ملی که شامل مؤلفههای سرزمین تاریخی، اساطیر، نمادها، وقایع تاریخی، زبان باستانی و میراث فرهنگی میشود، از اهمیت بیشتری برخوردار است. انتقال این مؤلفههای عمدتاً تاریخی به نسلهای بعدی به منظور تقویت و بازتولید هویت ملی بسیار ضروری است و آثار ادبی، اجتماعی، فرهنگی و تاریخی اندیشمندان در این زمینه یک منبع اساسی محسوب میشود. در بین آثار فاخر ایرانی، شاهنامه فردوسی از منظر وجود مؤلفههای تاریخی - فرهنگی هویت ایرانی یک استثنا محسوب میشود.