- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 176869 - 75/1
- وزن: 0.80kg
فردا شدن امروز
نویسنده: احمد مهدوی , ناصرالدین صاحب الزمانی
ناشر: عطائی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 180
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو برخی سطور حدود 20 صفحه کتاب با مداد علامت گذاری شده
مروری بر کتاب
دیالکتیک زبان و اندیشه
مصاحبه با استاد صاحب الزمانی
نخست اینکه به نظر می آید که هیچ زبانی به صورت ذاتی هیچ مناسبت خاصی با هیچ یک از ارکان مهم فرهنگ ندارد. اشتباه است که فکر کنیم یک زبانی در امکانات درونی خود ذاتاً ارتباط تنگاتنگی با یکی از ارکان فرهنگ یا تمدن مثل پیشرفت و اقتصاد و سیاست و... داشته باشد. تجربه تاریخی نشان می دهد که رابطه زبان ها با علم و تمدن و فرهنگ رابطه ای نسبی است، یعنی در یک شرایط مشخص تاریخی و به دلایل مشخصی، آرام آرام یک زبانی ارتباط تنگاتنگ تری با پیشرفت علمی یا اقتصادی و... برقرار می کند.
برای مدت ها زبان علمی بخش مهمی از دنیای یونانی بوده است و یا در مقطعی بخشی از دنیا با زبان عربی به کار علمی و فرهنگی اقدام می کرده است، مثل آن دوره هایی که به اسم تمدن اسلامی می شناسیم. دوره هایی هم زبان لاتین این نقش را در فرهنگ و تمدن بشر ایفا می کرده است. در یکی دو سده اخیر هم فراز و نشیبی را می بینیم که زبان فرانسه یا آلمانی و انگلیسی مطرح بوده اند. لذا باید گفت مسئله به ذات زبان بر نمی گردد و اهمیتش به این جهت است که نسبت به امکانات زبانی متنوع قدری حساس می شویم.
از این جا به بعد دوباره باید دیالکتیک من و زبان یا فکر و زبان شکل بگیرد، باید آن قدر با زبان بازی کنیم و آن قدر تجربه کنیم و امکانات آن را باز و بسته کنیم تا در دراز مدت احتمالا افق هایی باز شود. دیالکتیکی بین فکر و زبان برقرار است که هم محدودیت هایی برای فکر رقم می زند و هم امکاناتی.