- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183408 - 102/4
- وزن: 0.40kg
فرایند تصمیم گیری در سازمان
نویسنده: اسفندیار سعادت
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 287
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ جلد و لبه بیرونی کتاب خاک گرفتگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
آیا تصمیم گیری، پدیده عجیب و ناشناخته ایست یا آنکه کار راحت و ساده ایست؟ هنوز معلوم نیست که چگونه، چه موقع و کجا تصمیم ساخته و پرداخته می شود. بقول مدیر عامل شرکت جنرال موتورز "اغلب سخت است که بگویم که چه کسی و چه موقعی تصمیم گرفته است و حتی چه کسی مبداء تصمیم بوده است. غالبا من نمی دانم در جنرال موتورز چه موقع تصمیم گرفته می شود ؟ من بخاطر نمی آورم که در یک جلسه کمیته ای بوده باشم و مسائل به رای گیری گذارده شود. معمولا یک نفر مسائل را خلاصه می نماید. دیگران با تکان دادن سر یا ابراز نظر خود به تدریج به اجماع می رسند".
اگرچه افلاطون روح انسانی را به ارابه ای تشبیه کرده است که توسط دو اسب خرد و احساس به حرکت می آید، اما در قرون اخیر دانشمندان به خرد بیشتر بها داده و از احساسات به عنوان بخشی که مانع خردورزی است یاد نموده اند.[2] در تصمیم گیری تا کنون این عقیده بیشتر مطرح بوده است که انسان در تصمیمات خود –آنجا که سخن از نفع و ضرر است- کاملا عقلایی و بدور از احساسات عمل می نماید. اما برخی از شواهد مطرح در روانشناسی در سالهای اخیر نشان داده است که انسان در تصمیم گیری و رفتار خود از هر دو اسب استفاده می نماید.
تحقیقاتی که گزارش آن در انجمن اقتصاد آمریکا در ژانویه 2005 مطرح گردیده است، حاکی از آن است که تگنولوپی جدید به انسان این امکان را داده است تا تصویر برداری تشدید شده بوسیله مغناطیس برای مشخص نمودن وظایف هر بخش از مغز نماید. این کار امکان ثبت لحظه ای فعالیت های مغز را می دهد. دانشمندان مدیریت و اقتصاد از دانشمندان پزشکی و روانشناسی خواسته اند که امکان اینکه بشود متوجه شد که کدام بخش از مغز کار تصمیم گیری را انجام می دهد را مد نظر قرار دهند.
بعنوان مثال، ذهن بشری موضوع ارزش مورد انتظار در حوادث آینده در اقتصاد را مورد محاسبه قرار می دهد. اینکه یک فرد در بازار بورس سرمایه گذاری می کند و یا هزینه بیمه عمر را پرداخت می نماید، بستگی به آن دارد که آن فرد چگونه آینده را در نزد خود تصویر نموده و به حوادثی که ممکن است اتفاق بیفتد چه مقدار وزن بدهد. ممکن است که شما ارزش مورد انتظار بیمه عمر را با اینکه کم است بیشتر مورد توجه قرار دهید، زمانی که فکر می کنید با احتمال زیاد قبل از بازنشستگی شما، قیمت سهام کاهش پیدا خواهد نمود.
فهرست
مقدمه
فصل اول:کلیات و مفاهیم تحقیق
1-1-عوامل موثر بر تصمیم گیری
2-1-سطوح تصمیم گیری
3-1-درجه سختی تصمیم گیری
فصل دوم:فرایند و مدل های تصمیم گیری
1-2-انواع تصمیم گیری بر مبنای اطلاعات موجود
2-2گام های تصمیم
فصل سوم:رویکردهای تصمیم گیری
1-3-تصمیم گیری عقلایی
2-3-تصمیم گیری باز
3-3-تصمیم گیری گروهی
4-3-تصمیم گیری در بحران
5-3-تصمیم گیری شهودی
6-3-مدل سبک تصمیم گیری
فصل چهارم : نتیجه گیری
منابع