- موجودی: موجود
- مدل: 201632 - 55/5
- وزن: 0.30kg
فرایند تاریخی ملت و روابط اجتماعی - تولیدی
نویسنده: محمدرضا زمانی
ناشر: رز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 101
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
برای تدوین اندیشه ای جامع - آن هم در سطح ملی - فقط به نحوه تکفری خاص می توان توسل جست. این نحوه ی تفکر عبارت از شناخت جدلی یا دیالکتیکی جامعه است - که خود مبتنی بر موازین موجودیت طبقاتی آن است. پس در زمینه تحولات سیاسی و اجتماعی - همانند تولید و غیره - فقط می توان با شناخت طبقاتی جهان از یک سو ، و ملت از سویی دیگر ، به ارائه و تدوین نظریه ای جامع پرداخت.
در شرایط مجتمع اقوم محاط در حوزه جغرافیا و سنت و رژیمی خاص نیز کسب چنین نظریه ای محتاج به چنان تفکر و شناختی است. یعنی اگر امروزه می توانیم تنها از طریق آمارها و فنون بسیار شناخته شده ی دیگری به شناخت نظرات و حرکات افراد یک جامعه پرداخته ، و ظاهرا افکار و حرکت عمومی اقوام مختلف - به نام ملت - را یافته و بر اساس آن به انتخاب سیاست های اقتصادی و فرهنگی خاصی دست بزنیم ، ولی نمی توانیم به ایجاد یک شیوه ی سیاسی علمی بپردازیم. چرا که موازین شناسایی مذکور در شرایط طبقاتی ، هر روز دستخوش دگرگونی است و این دگرگونی های نوزاد ، ناشی از وجود تضادی در خود - بین طبقات مختلف المنافع موجود در یک ملت - است.
با این مقدمه ، اگرچه در جایگاه های مختلفی هم قرار گرفته باشیم ، متوجه خواهیم شد که تا به شناخت حتی فرموله شده ی روابط و مناسبات اجتماعی و تولیدی طبقات مختلف جامعه و فرآیند تاریخی آن ها دست نیابیم ، امکان همگونی و همبستگی با آن و استفاده از نیروهای بالقوه و بالفعلش محال است. و از سوی دیگر در پیاده کردن برنامه ها و ایده ها و آرمان ها و دستیابی به منافع ضروری خود دچار اشتباه خواهیم شد.