- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182948 - 111/7
- وزن: 1.00kg
فراسوی مارکسیسم
نویسنده: هانری دومان
مترجم: منوچهر بیات مختاری
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 350
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ : 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ مهر دارد
مروری بر کتاب
ایدئولوژی بهمعنای وسیع کلمه، طیف متنوعی از اندیشهها و متفکران را دربر میگیرد که تنها ویژگی مشترک آنها اعتقاد به "لزوم برابری بیشتر برای انسانها و افزایش نقش کارگران در اداره جوامع" است. سوسیالیسم در واقع ایدئولوژی است که در مخالفت با کاپیتالیسم قائل به لغو مالکیت خصوصی و خواهان برقراری مالکیت اجتماعی میباشد.
این ایدئولوژی درصدد است تا به تحقق مالکیت اجتماعی توسط اتحادیههای کارگری یا پرولتارلیا کمک کند و بهطور غیرمستقیم توسط دولت (پاسدار همه منافع مردم)، نه گروههای خاص اجرا شود و اصالت دادن به اجتماع، مخلوقات اجتماعی و کاهش یا حذف تقسیمات طبقاتی را هدف خود میداند. لذا در همین راستا مجموعه حرکتهای مرتبط با افکار اقتصادی که از آغاز دهه ۱۷۹۰ تا دهههای اول ۱۸۰۰ میلادی علیه اندیشه اقتصادی کلاسیک شکل گرفت، چارچوب اولیه مکتب سوسیالیسم و بعد از آن، مارکسیسم را تشکیل میدهد.
سوسیالیسم، اندیشهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است که برای ایجاد یک نظم اجتماعی مبتنی بر انسجام همگانی میکوشد، جامعهای که در آن تمامی قشرهای اجتماع سهمی برابر در سود همگانی داشته باشند.از میان تعاریف فراوانی که برای سوسیالیسم مطرح شده است، میتوان تعریف زیر را به عنوان جامعترین تعریف قلمداد کرد:
سوسیالیسم به معنای ساده خود، نظامی سیاسی ـ اقتصادی است که در آن دولت از راه برنامهریزی یا به شکلی مستقیمتر ابزارهای اساسی تولید را کنترل میکند یا مالک قانونی آن است. هدف از اعمال چنین کنترلی بر داراییهای صنعتی و گاه کشاورزی، تولید کالاها و خدمات مورد نیاز جامعه است، نه تولید آنچه سودآور باشد. در عین حال، همه اشکال سوسیالیسم امیدوارند که جامعهای مساواتطلب ایجاد کنند؛ جامعهای که همه اعضا را زیربال حمایت خود بگیرد و برای ریشهکن ساختن فقر یا کاهش آثار آن به مؤسسات خیریه خصوصی نیازی نباشد.
فهرست
نظریه و انگیزه سوسیالیسم
ستم و استثمار
برابری و آزادی
همبستگی ، حالت انتظار
رویای سوسیالیستی
روشنفکران و دولت
سوسیالیسم و روشنفکران
فرهنگ پرولتاریا
سوسیالیسم در زمان
سوسیالیسم در فضا
لذت جوئی اقتصادی مارکسیسم
عقل گرائی مارکسیسم
جبر گرائی مارکسیسم
مارکسیسم ناب و عامیانه
دکتر ین و عمل
انگیزه سوسیالیسم