- موجودی: موجود
- مدل: 196114 - 35/6
- وزن: 0.30kg
فراسوی زنجیرهای پندار
نویسنده: اریک فروم
مترجم: بهزاد برکت
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 217
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 ~ 1379 - دوره چاپ: 4 ~ 1
مروری بر کتاب
کتاب فراسوی زنجیرهای پندار اریک فروم تحت تاثیر وجهی از اندیشه یهودی که از "پیام آور موعود" سخن میگفت، قرار گرفته است. فروم در کتاب فراسوی زنجیرهای پندار نوشت: گفتههای پیامبرانی چون اشعیاء، آموص و هوشع، برایم جایگاهی خاص داشت.
طبق نظر روانکاو برجسته، اریک فروم، سه نفر بیش از سایرین در شکل گیری ویژگی های اساسی قرن بیستم تأثیرگذار بودند: آلبرت انیشتین، کارل مارکس و زیگموند فروید. با این که دو نفر اول، تأثیر چشمگیری در دنیای فیزیک و سیاست خلق کردند، فروم اعتقاد دارد نقش فروید حتی از آن ها نیز پررنگ تر بوده زیرا او، نوع نگرش و تفکرمان نسبت به خودمان را متحول ساخته است.
کتاب فراسوی زنجیرهای پندار، یکی از شخصی ترین آثار فروم به حساب می آید چرا که او در این کتاب، علاوه بر بررسی و تحلیل اندیشه های فروید و مارکس، به تئوری های خود در ارتباط با شخصیت اجتماعی و ارزش های ناخودآگاه می پردازد. کتاب فراسوی زنجیرهای پندار به شکلی درخشان، چکیده ی نظرات فروم را درباره ی چگونگی تأثیر فرهنگ و جامعه بر شکل گیری رفتارهای ما ارائه می کند.
اقرار میکنم که هشدارشان در مورد فجایعی که در صورت سرکشی امت نازل میشد، برایم چشمگیر نبود، بلکه نویدی که درباره روز واپسین میدادند، جانم را از شادی میآکند.» این کتاب در دوازده بخش تدوین شده است. برخی پیشینههای شخصی، زمینه مشترک، مفهوم انسان و سرشت او، تکامل انسان، انگیزه انسان، فرد بیمار و جامعه بیمار، مفهوم سلامت روان، منش فردی، منش اجتماعی، ناهشیار اجتماعی، سرنوشت هر دو نظریه، برخی مفاهیم لازم و باورنامه عنوان بخشهای کتاب است.
اریک فرم در سال 1900 در فرانکفورت آلمان به دنیا آمد و در محیطی شدیدا مذهبی پرورش یافت .در دوره نوجوانی به شدت تحت تاثیر وجهی از اندیشه یهودی قرار گرفت که از « پیام آور موعود» سخن می گفت. بعد ها در فراسوی زنجیره های پندار نوشت :
« گفته های پیامبران چون اشعیاء آموس و هوشع، برایم جایگاهی خاص داشت . اقرار می کنم که هشدارشان در مورد فجایعی که در صورت سر کشی امت نازل می شد برایم چشمگیر نبود بلکه نویدی که درباره روز واپسین می دادند جانم را از شادی می آکند...