- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 162097 - 116/2
- وزن: 0.60kg
فاوست
نویسنده: یوهان ولفگانگ فون گوته
مترجم: م. ا. به آذین
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 420
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 5
مروری بر کتاب
یوهان ولفگانگ فون گوته ؛ شاعر ، ادیب ، نویسنده ، نقاش ، محقق ، انسانشناس ، فیلسوف و سیاستمدار آلمانی بود. او یکی از کلیدهای اصلی ادبیات آلمانی و جنبش وایمار کلاسیک و همچنین رمانتیسیسم به شمار میرود. وی یکی از مردان بزرگ فرهنگی قرون ۱۸ و ۱۹ اروپا و یکی از افراد برجسته ادبیات جهان محسوب میشود. گوته در آلمان ، شکسپیر در انگلستان ، ویکتور هوگو در فرانسه و دانته در ایتالیا را چهار رکن ادبیات اروپا میدانند.
درام فاوست یکی از زیباترین داستان های سده ی 18 و از بیاد موندنی ترین درام های تاریخ ادبیات به شمار میاد. حتما توصیه می کنم یه بارهم که شده اونو بخونید و از ظرافت و قدرت بی نظیر شاعر و نویسنده ی غیرقابل تکرار آلمانی ولفگاگ فون گوته که به موقع با اشعار خودش لطافت خاصی به داستان می بخشه لذت ببرید.
بخش نخست فاوست مثل کتاب ابوب «در عهد عتیق عشق» با پیش درآمدی که صحنه اش بهشت است افتتاح می شود. در این جا خدا فاوست را در معرض وسوسه های مفیستوفلس «شیطان» قرار می دهد. مفیستوفلس به فاوست ثروت ، زن و افتخار و ... و هرچه آرزو کند پیشنهاد می کند ؛ در عوض از او می خواهد پس از اینکه خواسته هایش برآورده شد ، در لحظه ای سرشار از شادکامی که آرزو کند آن لحظه پایدار باشد روحش را تسلیم شیطان کند.
فاوست شرایط را می پذیرد و قرارداد با خون امضا می شود. مفیستوفلس نخست فاوست را با لذت باده گساری و عیاشی می آزماید. لیکن در این طرح شکست می خورد و به فکر وسوسه ی او با عشق می افتد. فاوست را به آشپزخانه ی ساحره ها می کشاند و به وی معجونی می خوراند که جوانیش را به او بازمی گرداند. آنگاه تراژدی مشهور مارگارت «گرچن» آغاز می گردد.
در سرآغاز این نمایشنامه شیطان با نام مفیستوفلس، به بارگاه خداوند درمیآید و اگر چه فرشته مقرب به شمار نمیرود، خداوند برای او نیروی آفرینندگی قائل میشود و او را مشایع فاوست بر زمین قرار میدهد. به این ترتیب تراژدی فاوست، دانشمندی که در پی آگاهی بر همه رازهای جهان و عبور از همه مرزهای هستی محدود انسانی است، بدل به تراژدی بشری میشود و سینه او کانون جدال جاویدان نیکی و بدی و نیروهای ایزدی و اهریمنی.
ماجرای دکتر فاوست از قرن شانزدهم تا به روزگار گوته، و از آن پس نیز تا به دوران توماس مان، نقشمایه بسیاری روایتهای آلمانی و اروپایی بوده است. از این رو برای شناخت گستردهتر این اثر، تاریخچهای هم بر «فاوستنامه» نویسی، پیوست پایانی این کتاب شده است.