- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 185166 - 90/1
- وزن: 0.30kg
فانوس خیال
نویسنده: اینگمار برگمان
مترجم: مهوش تابش , مسعود فراستی
ناشر: سروش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 344
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 1
کیفیت : در حد نو _ نو ؛ لبه جلد سائیدگی دارد
مروری بر کتاب
تصاویر گلاسه
فانوس خيال، زندگينامه يك انسان عادي است به قلم خودش، كه در كودكي شيطنت، در نوجواني طغيان، در جواني خطاهاي بسيار، در ميانسالي احساس گناه و در سالخوردگي آرزوي جبران گذشتهها را دارد.او مردي است كه در هفتاد سالگي، از خودش، خانوادهاش، تجربههايش، احساساتش و ضعفهايش، صريح و بيپرده و گاه گزنده و نقادانه سخن ميگويد، بيآنكه ادعاي حل مسائل هستي را داشته باشد. حتي ادعاي حل مسئله يك انسان معمولي ديگر را هم ندارد.
هر چند كه چراهاي بيپاسخ بسيار براي خودش دارد، چراهايي در باب زندگي، مرگ، عشق و ...این مرد سوئدی پرکار و خلاق که اکنون بیش از هفتاد سال زندگی و دهها فیلم و نمایشنامه پشت سر دارد، اینگمار برگمان کارگردان بزرگ و پرآوازه سینمای جهان و تئاتر سوئد است.
برگمان نخستین فیلمش را در سال ۱۹۴۶ با عنوان بحران ساخت. او اولین بار در سال ۱۹۵۶ و با فیلم لبخندهای یک شب تابستانی و کسب جایزهٔ نخل طلٔا «بهترین اثر طنز شاعرانه» توانست خود را به جهان اثبات کند. از دیگر فیلمهای مشهور وی میتوان به فریادها و نجواها، فانی و الکساندر، توت فرنگیهای وحشی، پرسونا و مهر هفتم اشاره کرد. «وقتی یک فیلم سند نیست، رویا است. . . . سر میز تدوین، وقتی نوار فیلم را فریم به فریم می گذرانم، هنوز آن حس سرگیجه آور جادوی دوران کودکی ام را احساس می کنم.»
برگمن که دههها این حس شگفتانگیز و چشمانداز را به تماشاگران سینما منتقل کرده است، رابطه عشقی مادامالعمر خود با فیلم را در زندگینامه تصویری نفسگیر خود، فانوس جادویی، دنبال میکند. نقاشیهای برگمن که بیشتر موزاییکهای بزرگ است تا روایت خطی، زندگی او را از دوران کودکی روستایی سوئدی از طریق کارش در تئاتر تا دوران طلایی هالیوود و یک تاریخ عاشقانه پر فراز و نشیب شامل پنج همسر و بیش از چند معشوقه نشان میدهد.
برگمن در سرتاسر زندگی خود را در مجموعهای از فلاشبکهای عمیقا شخصی بازگو میکند که برخی از مهمترین لحظات فیلمسازی قرن بیستم و همچنین وسواسهای خصوصی مرد پشت آنها را مستند میکند. فانوس جادویی که از نظر دامنه جاه طلبی و در عین حال با حساسیت ساخته شده است، دریچه ای به ذهن یکی از نوابغ بزرگ عصر ما است.