- موجودی: موجود
- مدل: 194679 - 91/2
- وزن: 0.90kg
فال و تماشا
نویسنده: سیدمحمدعلی جمالزاده
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 722
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مجموعه مقالات ادبی
«سید محمّدعلی جمال زاده» را پایه گذار داستان نویسی نوین فارسی و ندا دهنده تجدید حیات نثر فارسی شمرده اند. عموم کسانی که درباره نثر فارسی معاصر و داستان نویسی جدید فارسی بحث کرده اند، جمال زاده را پیشرو این طریق شمرده و از سهم بزرگ او در این کار یاد نموده اند. تأثیری که یکی بود و یکی نبود، در نثر و داستان نویسی فارسی به جا نهاد.
محمدعلی جمالزاده در ادبیات داستانی ایران زمین همان نقش شایستهای را در نثر دارد که نیما در شعر پارسی داشت با این تفاوت چشمگیر که نیما اگر وزن و قافیه را شکست، این بدعت او بر زمینهای استوار و دیرین سال بود، اما کاری که جمالزاده کرد، نوآوری سبکی بود که تا آن زمان سابقه نداشت. جمالزاده به درستی و به باور آنانی که با او آشنایند، نیکمردی بود که گرچه عمر درازی داشت، اما با آن همه نیکوئی، بردباری، یاریگری و صاحب قلمی آن عمر دراز چه کوتاه مینمود.
اهل دهش بود و شوق دیدار بومیان، وابستگی اش. گرچه پدر در خیزش مشروطه جان باخت و محمدعلی نوجوان شاهد نزدیک شورشگریها بود، اما آن زمان که خود را یافت، کوشید تا تلاشگر دیار فرهنگ باشد که به ماندگاری و اثر گذاریاش باور داشت. این شد که نوشتن داستانهای کوتاه را در ایران پی افکند، با نثری زیبا و همیشه به جا. قصهاش مثل شد و به دیار امثال پیوست.
نام جمال زاده را همیشه زنده و پایدار خواهد داشت و اگر در دیباچه آن کتاب، ابراز امیدواری کرده است که صدای وی مانند بانگ خروس سحری، کاروان خواب آلود ادبیات را بیدار سازد، این امیدواری تا حدّ زیادی در نویسندگی فارسی به حصول پیوسته است.