- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 144253 - 119/4
- وزن: 1.00kg
غزلیات حکیم محمد فضولی
نویسنده: ملا محمد فضولی
مصحح : حسین محمدزاده صدیق
به کوشش : شاهرخ نخعی , کریم اسدی
ناشر: تک درخت
زبان کتاب: فارسی - ترکی
تعداد صفحه: 846
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
پیش از فضولی در ادبیات ترکی آذربایجانی شکلهایی چون مثنوی و غزل رواج داشت و فضولی خود یکی از غزلسرایان برجسته بود، اما «او نخستین آثار ارزنده تمثیلی را در ترکی آذربایجانی آفرید (بنگ و باده- صحبت الاثمار).
فضولی مانند نسیمی کوشید تا شعر ترکی را با اوزان عروضی سازگار نماید اگر چه او موفقیت چشمگیری به دست آورد ولی واقعیت این بود که ترکی با وزن هجایی سازگارتر است.»
بعضی از منتقدین ادبی سبک اشعار فارسی فضولی را نزدیک به سبک هندی و صائب تبریزی که صد سال پس از وی این سبک شعر را رواج داد میدانند. برخی محققین او را بزرگترین غزلسرای جهان اسلام نامیده اند«بسیاری از مضامین فضولی را بعد از او در شعر شعرای نامدار مکتب اصفهان یا سبک هندی (= سبک فضولی) میبینیم.» و حتا او را «از جمله پایهگذاران سبک هندی» شمردهاند.
...هنگامی که شعرای ایرانی در دربار هند یا داخل ایران شیوه بیانی نوی را پی می ریختند ودردهای زایمانی سبک هندی که از مدتی پیش آغاز گشته بود می رفت تا تولد تازه ای را به مادر ادب فارسی بشارت دهد ، بسیار دور از آن تب و تاب خاوری در باختر آسمان ادب ستاره دیگری نطفه می بست که اگرچه در دست افشانی کواکب شرقی یک چند نادیده ماند ، اما صفحات عراق عرب از همان ابتدا به فروغش تابناک گردید ...
مردم این دیار را با من
اثر شفقت و عنایت نیست
یا در ین قوم نیست معرفتی
یا مرا هیچ قابلیت نیست
اران گذشته بس که کردند
تاراج عبارت و معانی
شد تنگ فضای نظم بر ما
فریاد ز سبقت زمانی
فهرست
بخش اول: 410 غزل فارسی
بخش دوم: 326 غزل ترکی ، به انضمام غزلیات ترکی موجود در مثنوی لیلی و مجنون
بخش سوم: 327 غزل ترکی همراه با ترجمهی منظوم 327 غزل فارسی فضولی است که توسط شاعران مطرحی چون: علی آقا واحد، محمدآقا سلطانوف، محمد مبارز علیزاده، میرمهدی سیدزاده، محمدتقی زهتابی و حسین دوزگون (دکتر صدیق) به انجام رسیده است.