دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

غزل های حافظ ؛ نخستین نسخه یافت شده از زمان شاعر

غزل های حافظ ؛ نخستین نسخه یافت شده از زمان شاعر
درحال حاضر موجود نمی باشد

غزل های حافظ 

نویسنده: خواجه حافظ شیرازی
به کوشش : علی فردوسی

ناشر: دیبایه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 235
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 1

کیفیت : درحد نو  _ نو

 

مروری بر کتاب

نخستین نسخه یافت شده از زمان شاعر

به همراه نسخه خطی به قلم علا مرندی یکی ار هم عصران حافظ

این نسخه ارزشمند به کوشش دکتر علی فردوسی رئیس بخش تاریخ و علوم سیاسی دانشگاه نوتردام دو نامور در کالیفرنیا در کتابخانه بادلیان دانشگاه آکسفورد کشف شده است.

«علی فردوسی» این نسخه غزلیات یافت شده را با تمامی نسخ معتبر موجود مقایسه و تصحیح کرده‌ است. این در حالی است که پیش از این قدیمی‌ترین نسخه‌های غزلیات حافظ یافت شده مربوط به سال‌های 803 و 805 ه.ق بوده‌ و حافظ‌ پژوهان همواره در حسرت نسخه‌ای از حافظ بودند که در زمان حیات او تحریر شده باشد و از این مهم به آرزویی که هرگز برآورده نخواهد شد، یاد می‌کردند.

نسخه بی‌بدیل غزلیات حافظ که اکنون کشف شده مربوط به سال‌های 791 و 792 ه.ق و همزمان با آخرین روزهای زندگی حافظ است، این مجموعه در میان مجموعه شعری به قلم «علا مرندی» یکی از هم‌عصران حافظ، در کتابخانه بادلیان نگهداری می‌شد که شامل 49 غزل و یک تک بیت از خواجه شیراز بوده و همه غزل‌ها به استثنای 5 غزل در هنگام حیات شاعر به ثبت رسیده‌اند.

تکه‌های آینه‌ی فرهنگ دیرینه‌ی این سرزمین، که اندک اندک یافته می شود، تصویری بهتر از ایران را به ما نشان می‌دهد، گیریم که غبار گرفته، ترک دار و موج موج، اما لاجرم جورچینی از هویت ماست: از امروز خود ما، از آن چه بوده ایم، آن چه که می‌توانیم باشیم. نشر آن گوشه گوشه حقایق ادبیات این سرزمین را باز می‌یابد و باز می‌نمایاند.

کتاب غزل هایی از حافظ قدیمی‌ترین نسخه‌ی یافت شده از شعرهای حافظ شاعر ملی ایران است. این شعرها در 791 و 792 هجری قمری به دست علا مرندی نوشته شده و بدین ترتیب تنها نسخه یافته شده از زمان زنده بودن شاعر بزرگ است. اصل کتاب در کتابخانه‌ی بادلیان کتابچه‌ای است ساده و بی تصویر با خطی خوب که در سال 1385 توسط دکتر علی فردوسی یافت شده است که از جمله دربرگیرنده‌ی اشعاری است از سید جلال یزدی، حافظ و شاه شجاع.

استاد ایرج افشار، که اشراف‌اش بر تاریخ و فنون متون بی‌بدیل است و رفعت شناخت راهبردی‌اش از تاریخ ادب و فرهنگ در ایران مورد اعتراف همگان، در مقاله‌ی مفصلی با عنوان "بیاض علآ مرندی" نوشت: "انتشار کتاب غزل‌های حافظ از زمان حیات شاعر به کوشش دلپذیر علی فردوسی که در انتشارات دیبایه به زیبائی و تازه‌آوری چاپ شده یادآور بخت بلند شاعر جاودانی ما است و برای دوستداران گلبانگ او ارمغانی اتفاقی و استثنائی در تاریخ ادبیات. کدام شاعر نامور قدیم از اقران حافظ و سعدی است که حدود پانصد بیت از سروده‌اش بازمانده از روزگار زندگی او باشد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات