- موجودی: موجود
- مدل: 172578 - 1/4
- وزن: 0.50kg
غزل های باغ ارغوان
نویسنده: شیرینعلی گلمرادی
ناشر: خورشید باران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 448
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
آثار 240 شاعر معاصر
قالب غزل در ابتداییترین شکل، سرودن از عشق را در بطن خود پرورانیده و آنگاه به سمت عرفان و حکمت و بعضاً به مسائل فلسفی نیز گرایش داشته، ولی عشق به عنوان شاخصهی تغییرناپذیر، همواره شکلدهندهی درونی آن بوده است. در غزل دفاع مقدس تغزل و عاشقانه سرودن در مفاهیمی فراتر از عشقهای بیابانی و خیابانی ارتقای معنا مییابد و مفاهیم گستردهتری را دربر میگیرد.
کتاب ؛ شامل غزل های دفاع مقدس شاعران معاصر همچون سیمین بهبهانی, سیدعلی موسوی گرمارودی, نوذر پرنگ, قیصر امین پور, حسین اسرافیلی, کیومرث عباسی قمصری, سیدضیا ءالدین شفیعی و پروانه نجاتی است که به کوشش «شیرین علی گلمرادی» منتشر شده است که از آثار حدود 240 شاعر معاصر فراهم آمده، آثار جوانان گمنام در کنار نامهای آشنا دیده میشود...
... شعر دفاع مقدس و در جوار آن قالب غزل، از آفرینشهای هنری ارجمندی است که در طول سالهای جنگ و بعد از آن هم به فعالیتهای خود در این عرصه استمرار بخشیده و بر غنای هنر دراین حوزه افزوده است. آثار ارزشمندی که در این قالب پدید آمده مؤید این نظر است.
بنابر آنچه از پیشینهای شعر در ادوار تاریخی سیر تطور شعر برمیآید، قالب غزل در ابتداییترین شکل خود، سرودن از «عشق» را در بطن خود پرورانیده و آنگاه در سیر تکاملی خود به عرفان و حکمت و بعضا به مسایل فلسفی نیز گرایش داشته است ولی «عشق» به عنوان شاخصه لایتغیر، همواره شکلدهنده درونی آن بوده است. در غزل دفاع مقدس، تعزل و عاشقانه سرودن، در مفاهیم فراتر از عشقهای بیابانی و خیابانی، ارتقای معنا مییابد و مفاهیم گستردهتری را در بر میگیرد.
عشق و اعتقاد به خدا، عشق به شهید، عشق به ضرورت پیروزی بر دشمن، عشق بر حفظ مرزهای میهن و .. درآمیختگی عنصر عاطفه و انسانی، همجوشی حماسه و سوگ سرودها وحسرت وارهها، عناصری هستند که با در هم تنیدگی در هم، غزل شهادت را سامان میدهند که جوهرهای هنری موجود در این غزلها، از برانگیختگی والایی برخوردارند و در غزل معاصر، جایگاه والایی یافتهاند.
این دفتر، با استفاده از منابع و ماخذی که دراختیار نگارنده بوده بخشی است از آن همه بسیار که به معرفی غزلهای موفق پرداخته است گردآورنده کوشیده است که با نگرش همه جانبه به غزلها ازجهت کیفیت و نیز ارج نهادن به آثار گرانقدر پیشکسوتان این وادی، بیشترین تلاش خود را به درج و معرفی اثار جوانان شهرستانی معطوف دارد که شاید در این مسیر گامی برداشته شود. با این امید که این اثر تاثیری موفقیتآمیز در اذهان اصحاب اندیشه قلم داشته باشد به پیشگاه ادیبان فاضل تقدیم میشود.
جاده باز است تا شهادت هست
کفش های من وتو و امانده ست
بندها را ببند ، راه بیفت
جاده چندی ست بی صدا مانده ست
بوی « ای کاش » می دهد چشمت
شور، شیرین ترین بهانه ی تست
هی دریغ و دریغ ، حسرت تیغ
تیغ در این میانه ها مانده ست
سایه های فریب و آه و دریغ
هی به دنبال کفش می آیند
تا نگیری تو دست پایت را
تا نگویی به سر، چرا مانده ست
ظلمت چشم هات می نالد
هیچ فانوس بخت روشن نیست
چشم امید بسته ای به کجا
روی شن رد پا تو را مانده ست