- موجودی: موجود
- مدل: 197713 - 55/6
- وزن: 0.80kg
غزل غزل های مولوی
نویسنده: ضیاءالدین ترابی
ناشر: آفرینش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 462
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
تنهایی ، شیدایی ، رهایی
جلال الدین محمد بلخی معروف به مولوی یکی از شگفتی های تبار انسانی است و به تعبیر شمس تبریزی «صراف عالم» است، دیوان غزلیات شمس یکی از آثار اوست که با مطالعه ای می توان به جسارت و بی پروایی و عریان بودگی معانی و سخن حماسه وار آن پی برد. دیوان غزلیات شمس از دیدگاهی، حدیث رهایی است، او از جمله جان های تلاشگری است که می کوشد انسان را از بندهای کهن رهایی دهد.این اقبال عمومی که از دیرباز بوده است.بی گمان شایسته ی اوست.حتا رویکرد آن را نیز می توان در آمریکا و اروپا هم مشاهده کرد.
در یک نگاه کلی میتوان زندگی مولانا جلالالدین محمد بلخی ـ شاعر و عارف قرن هفتم هجری ـ را به سه دورهی عمدهی تنهایی، شیدایی و رهایی تقسیم کرد؛ نخست دورهی تنهایی که شامل دورهی نوجوانی و جوانی مولاناست. در این دوره شاعر در پی کسب علم و کمال معنوی است و در این دوره است که در بیست و چهارسالگی به دلیل درگذشت پدر، جانشین وی میگردد و هدایت مردم قونیه را برعهده میگیرد.
حاصل این دوره از کارنامهی شاعری مولانا، غزلهایی است که در آن خاموش تخلص میکند و این خاموشی با نوع زندگی و رفتارهای وی نیز کاملا هماهنگی دارد؛ دورهی شیدایی که از سی و هشت سالگی شاعر آغاز میشود و مربوط به دورهی دیدار مولانا با شمس تبریزی است که شور و حال این شیفتگیها را میتوان در غزلهایی که مولانا در این دوره با نام شمس تبریزی سروده است دید؛ دورهی رهایی که حاصل دوران کمال فکری مولاناست و دربرگیرندهی غزلهایی است که مولانا پس از گذراندن دوران پرشور شیفتگی با رسیدن به وارستگی کامل و فنای فیالحق سروده است.
غزلهایی که حدود نیمی از غزلیات این شاعر و عارف برجسته را دربرمیگیرد. این کتاب گزیدهای است از ۳۳۶۵ غزل مولانا به این ترتیب که از هریک از دورههای یاد شده یک صد غزل (و در مجموع ۳۰۰ غزل) انتخاب گردیده است.
فهرست
• دفتر اول: تنهایی
• دفتر دوم: شیدایی
• دفتر سوم: رهایی