- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 124503 - 48/2
- وزن: 1.20kg
- UPC: 150
غزالی نامه
نویسنده: جلال الدین همایی
ناشر: فروغی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 584
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1342 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت: درحد نو ~ نو
مروری بر کتاب
شرح حال و آثار و عقاید و افکار ادبی و مذهبی و فلسفی و عرفانی امام ابو حامد محمدبن محمدبن احمد غزالی طوسی
غزالی در سال ۴۷۰ هجری قمری به نیشابور رفت و در آنجا با امامالحرمین_جوینی آشنا شد وتا وفاتش که در سال ۴۷۸ هجری قمری بود، ملازمش بود.
تحصیلات غزالی تنها فقه نبود، او در علم اختلاف مذاهب، جدل، منطق و فلسفه هم دانش اندوخت تا آنجا که بر همه اقران خود تفوق یافت. در میان چند تن شاگردان ابوالمعالی جوینی که همگی از علماء و فضلای آن دوره بودند بر همه تقدم یافت و امامالحرمین بداشتن چنین شاگردی بخود میبالید.
مجاهده غزّالی در راه دین و حقیقت آثار فراوان داشت. روش علمی و عملی او تاثیری عجیب در جامعه اسلام کرد و روی اصلاحات او انقلابی بزرگ پدید آمد. مردم عوامّ که گوسفند شیرده رؤسای روحانی بودند به مقایسه گفتار و رفتار غزّالی با دیگران کم کم از خواب گران بیدار شدند و دیگر زیر بار علمای جاه طلب و فقهای دنیا پرست نمی رفتند و در جستجوی علمای حقیقی بودند.
یک دسته از علما راستی در صدد اصلاح خود برآمدند و جمعی هم مجبور شدند که هرچند به حسب ظاهر و محض جلب خاطر عوام باشد روش خود را عوض کنند. اما آنان که اصلاحات غزّالی را مخالف مقاصد و آرزوهای دنیاوی و سدّ راه جاه طلبی خویش می دیدند او را تکفیر کردند و نسبت مجوسیّت و زندقه و بددینی به او دادند.